Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.11.2014. u 12:00

Javne službe ne smiju danima šutjeti jer im radni tjedan završava u petak u 15 sati

Na “opasnim” su limunima ovih dana pali mnogi – od nas novinara, nevladinih organizacija do državnih institucija! Četiri su dana medijski prostor okupirale vijesti o “otrovnim” limunima pa je pravo čudo što roditelji s malom djecom ili povodljiviji građani nisu došli pred bolnice. Tek u ponedjeljak popodne građanima je rečeno da je sredstvo kojim se šprica limun legalno te se koristi i za druge vrste voća uz doze koje su propisale i kontroliraju nadležne službe. Naše i europske.

Nema nam druge nego vjerovati da rizika za zdravlje nema, ali to ne znači da informaciju o mogućoj štetnosti treba skrivati od potrošača. Ako na pola kutije cigareta može stajati da izazivaju rak, zar je previše tražiti da se deklaracije na voću mogu pročitati? Pravo je potrošača da bude informiran o tome što jede i kupuje i s te je strane razumljiva buka koja se digla oko limuna, ali i medijima pripada dio odgovornosti za širenje panike. Manje čitani portal koji je sve pokrenuo može si dopustiti da bude neprecizan i nejasan, ali nacionalne televizije i veliki mediji ne. Kao što ni javne službe ne smiju danima šutjeti jer im radni tjedan završava u petak u 15 sati.

>> Ministarstvo poljoprivrede: Imazalil se u EU koristi već dugi niz godina

Komentara 1

DJ
djurex
15:45 04.11.2014.

A zasto nigdje u trgovinama ne pise: ne smijeti pojesti isti dan tri komada voca jer su poprskani sa otrovom za uljepsavanje.. Nista nije vaznije od profita i lgbtq+ - to je najispravnija definicija EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije