Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sutkinja: Nema dokaza da je to bio kokain Mirjane Pukanić

mpukanic
Dalibor Urukalović
25.11.2009.
u 10:50

Odvjetnica V. Drenški Lasan istaknula je da je Ivi Pukaniću izuzeto samo 15 miligrama kose za analizu na drogu, a potrebno je 50 mg.

Mirjana Pukanić nepravomoćno je danas u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu oslobođena optužbe zbog posjedovanja 15,4 grama kokaina. Za oslobađajuću presudu M. Pukanić je doznala od odvjetnice jer boluje od gripe pa nije mogla doći na sud.

Sutkinja Ana Kovačević u obrazloženju presude navela je da nema dokaza kako je optužena držala kokain u svojoj sobi u torbici Nina Ricci u ormaru od veljače do 3. travnja lani, iako sud nije sporio da je konzumirala kokain, što je ona i priznala, a to je potvrdilo i medicinsko vještačenje.

– Nema dokaza da je nađena droga bila njezina. Kokain je pronađen u sobi Mirjane Pukanić 15 dana nakon što je odvedena u psihijatrijsku bolnicu, a za to vrijeme stan su koristili domaćica Vlasta Berger, pokojni Ivo Pukanić i njihova kći.

Vlasta Berger priznala je da je znala u toj sobi prespavati, a dvojbeno je je li još netko osim njih koristio tu sobu što V. Berger nije mogla reći jer je u stan Pukanićevih dolazila nakon odrađenog posla u školi.

Zbog tragične pogibije Ive Pukanića, nismo mogli preispitati tu okolnost i od njega, a i s obzirom na iskaz optužene da su njih dvoje zajedno konzumirali drogu.

Čudno je da na torbici i vrećici s kokainom nisu nađeni ničiji DNK tragovi osim optužene, a dirali su ih i domaćica i policajci – obrazložila je presudu sutkinja.

Odvjetnica Višnja Drenški Lasan nije sporila da su optuženoj izuzeti tragovi kokaina iz kose, no dodala je i da je njezinu suprugu bilo izuzeto samo 15 miligrama kose, što je nedostatno za vještačenje za koje je potrebno 50 miligrama kose.

Ključne riječi

Komentara 7

MM
Mladen Miletić
15:02 25.11.2009.

Dr Banac stari amerikanac on je znao ODMAH da je mentalno zdrava čim je bila dopremljena u ludnicu, odmah van sa njom i žena zdrava. \"Zna se\" demokratski put i zakon Bnovine... Sud se kilavi kilav kilavi i nezna nana na kraju ! \"Zna se\" da se nezna !

OB
-obrisani-
16:49 25.11.2009.

Gadnija je od Jovanke B.

MM
Mladen Miletić
14:57 25.11.2009.

Hahahahahaha... Kao na pravome zapadu kada prijatelj suda tako odlući onda je to tako....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije