Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornički kvar

Sustav za glasovanje popravljaju tijekom noći

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.10.2014.
u 07:00

Cijena cijelog konferencijskog sustava koji je kupljen za Sabor iznosila je 1,7 milijuna kuna

Saborski zastupnici i jučer su glasovali starom uhodanom metodom – dizanjem ruku u zrak – budući novi sustav za elektronsko glasovanje još ne radi. Tijekom ljetne stanke u sabornici je postavljen novi konferencijski sustav, no jedna njegova komponenta, sustav za elektronsko glasovanje, zakazala je prošli petak tijekom prvog glasovanja.

Nakon što je utvrđeno da je riječ o tvorničkoj pogrešci na jednoj komponenti sustava za glasovanje, koja se manifestirala tek pri punom opterećenju, u pomoć su došla dva inženjera jednog od vodećih svjetskih proizvođača konferencijskih sustava, tvrtke Televic. S obzirom da Sabor zasjeda, kvar pokušavaju otkloniti tijekom noći, a u Saboru se nadaju da će sve biti popravljeno do idućeg tjedna. Cijena cijelog sustava iznosila je 1,7 milijuna kuna, no kako nam kažu u Saboru, ugovorom je dogovoreno da se usluga ne plati dok se ne utvrdi da je cijeli sustav potpuno funkcionalan.

>> Konferencijski sustav glasovanja zakazao, u sabornicu se vratili brojači

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
09:16 04.10.2014.

Bilo bi dobro da premijer, kad je već u Redmondu, pošalje priku Gatesa ili nekog drugog iz Microsofta, da sredi ovaj problem. Da se ne vucara po americi bez veze. To bi mu bio najveći uspjeh sa tur-neje.

2X
2Xgeneral
11:54 04.10.2014.

našeg lika odgovornog za funkcioniranje elektronike u saboru pod hitno najuriti!!!

MI
miso
10:39 04.10.2014.

Kad ne ide od Prve ide od Treće ... kaže naš narod. Prvi el. sustav glasovanja - propao, drugi sustav glasovanja - propao ... Treća sreća, valjda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije