Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiktivni stanovnici
Povratak na članak

Sustav puca, a zdravstvo plaćamo i za 150 do 300 tisuća fiktivnih građana

Fiktivni stanovnici Hrvatske prijavljeni na HZZO hrvatski su državljani u Srbiji i BiH, stranci koji imaju na obali nekretnine te iseljeni

Komentari 48

US
usredini
22:25 27.05.2017.

Hrvatska ne rješava probleme nigdje pa tako ni u zdravstvu.Glavni problem je izostanak pravne države i organizacija. Dakle ako je netko prijavljen da negdje prebiva a ne prebiva na tom mjestu učinio je prekršaj i treba biti kažnjen a ako još i koristi prava na temelju toga učinio je kazneno djelo i za to treba biti sankcioniran kazneno a ne trošiti vrijeme na rasprave o autobusima i koliki je to zaista problem. Jednako tako u svim ostalim prekršajnim i kaznenim djelima svakog građana Hrvatske i stranca

VL
DD
De der
08:41 28.05.2017.

Dobro je uopće živa Hrvatska, "krava". Svi je muzu a nitko ne "hrani". Kad se dodaju sve kradeze vojne mirovine za svoje glasače, svi dječiji doplatci i troškovi liječenja, sve ono što su ugledani članovi te hdz klike otuđili, to je ogroman novac koji država mora namaknuti kreditima da bi uopće funkcionirao sustav. I ne pitajte te se zašto mladi odlaze iz RH? Pa to nije uređena država, političari je drže tako da što duže ostaju na vlasti. Ne brinu se oni za narod i državu, nego, kako što više novca utrpati u svoj džep.

VL
GE
gemist
22:37 27.05.2017.

Trebaju malo inspekcije procesljjati i bolnice jer nabijaju fiktivne troskove.Evo primjer,operacija lojne zlijezde na glavi,kvrga,nis posebno,nakon cekanja otprilike 4 mjeseca,operacija ili zahvat nebitno,zamislite u petak.Trebala je uputnica za bolnicko lijecenje,dobro,sam zahvat je trajao 10 minuta i ode pacijent doma ss uputom da se obavezno u ponedjjeljak javi ponovo u 8 ujutro,a zasto,da se odjavi s bolnickog lijecenja,a 3 dana,3 dana,hrana,krevet itd.nekaj kosta,a pacijent nije tamo bio,a taj dan,u petak ih je bilo 12 narucenih,mozda je netko i ostao,ne znam,pregled je trajao 1minutusve u redu,javite se za 10 dana svom dokoru da vam povadi konce,potpisite tu i mozete ici

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
11:38 28.05.2017.

Glavni problem zdravstva, školstva, vojske i policije su deseci tisuća preplaćenih nepotrebnih radnih mjesta po javnim poduzećima, izmišljenim općinama i gradovima, županijama koje su potpuno nepotrebne, kojekakvim zakladama i udrugama, stotine tisuća radno sposobnih umirovljenika koji su za 5.000 € otišli u mirovinu uz kojekakve izmišljene dijagnoze, mirovine HVO-u itd. To riješite i biti ćemo sretna i uspješna zemlja.

VL
JA
jadrmatic
21:22 27.05.2017.

Ako je Orepić brisao fiktivne stanovnike koji žive u Srbiji i BiH, kako se onda broj birača srpske nacionalnosti povećao za više od 800 samo u Vukovaru?

VL
DU
Deleted user
08:22 28.05.2017.

Možda je došlo vrijeme da se urede popisi stanovništva i da se sa istih brišu oni koji stvarno ne žive u Hrvatskoj dulje od 6 mj. godišnje.

VL
DU
Deleted user
06:29 28.05.2017.

Neka mi netko na hrvatskom jeziku objasni kako se onaj tko radi u Irskoj, ima njihovo zdravstveno osiguranje može liječiti u Hrvatskoj besplatno. Ista je stvart i sa strancima koji su kao fiktivno prijavljeni. Sama prijava na neku adresu ne znači i zdravstveno osiguranje.

VL
VI
vilica
09:12 28.05.2017.

Teško je govorit protiv bolesnih ljudi koji koriste usluge hrvatskog zdravstva, a da nisu građani Hrvatske da ne plaćaju tu porez. No, U bolnici u Dubravi je prije oko 3-4 godine operirana gospođa iz Bijeljine (grada u BiH koji su Srbi etnički očistili od muslimana, poznata je fotografija šutiranja mrtvog tijela po cesti), a kojoj sestra radi u toj bolnici. Gospođa je ležala na internoj premda je podvrgnut ginekološkoj operaciji. I što reći? Sirota žena jer je stvarno bila bolesna i operacija je bila nužna. Sretna što ima sestru koja radi u bolnici u Zagrebu i koja joj je preko svojih veza uspjela srediti operaciju. Što to znači za naš zdravstveni sustav-katastrofu.

VL
MA
marijaqwer
09:45 28.05.2017.

Po ovom članku ispada da zdravstvo prima novac za 300000 tisuća osiguranika koji žive i lječe se negdje drugdje. Prema tome bi zdravstvo trebalo biti u plusu , a ne u minusu.

VL
VI
viseslavbusic
13:17 28.05.2017.

Imam fantastičan turistički prijedlog za zaradu: izgradimo tribine oko Rvatske da vidiš posjetitelja nema im kraja, takav cirkus ne može se nigdje vidjet

VL
VE
velika
10:26 28.05.2017.

konkretno znam jednu familiju iz BiH , nisu čak ni Hrvati koji su se uz pomoć rođaka iz Zagreba...polako "preselili" u Hrvatsku zbog kećeri koja je bolesna od raka ....godinama prima najskuplje tretmane...vrijednost istih je sigurno u stotinama tisuća eur a, ljudski je pomatati ...ali netko na kraju plati račun

VL
VI
viseslavbusic
13:11 28.05.2017.

Ovo je samo jedan od primjera kako funkcionira zdravstvo u Rvatskoj : Naime kada stignu ljekovi na račun Hrvatskih poreznih obveznika u bolnice koji su namjenjeni za pacijente koji dolaze ili borave u javnim bolnicama, oni gube tu istu namjenu zato što godpoda ravnatelj, šefovi kirurgija i razno razni ugledni liječnici se prvo zaključavaju u skladište te te iste lijekove odnose u svoje privatne klinike i tamo prodaju po enormnim cijenama. To je jedna stvar, druga stvar je da za vrijeme radnog vremena ti isti ugledni liječnici uopće nisu na svojim radnim mjestima nego paralelno u isto vrijeme rade u svojim privatnim klinikama a razno razni specijalizanti iliti mladi novi liječnici rade za njih i preko 100 prekovremenih sati mjesečno te za te sate primaju uvećane plaće isto na račun poreznih obveznika, zanimljivo i oni ugledni liječnici sa privatnim klinikama primaju cjelovite plaće iako ne rade u cjelosti svoje radno vrijeme, ima toga još da vam pišem ali bi predugo trajalo, uglavnom niti jedan sustav ne može na ovakav način funkcionirat pozitivno pa sve da imamo i 50 milijuna zdravstvenih obveznika, to bi značilo samo da bi se još više kralo i opet bi sustav pucao. Za kraj : ljepi naši pametni HDZ i SDP birači, niste vi nastali od majmuna vi to nikada niste prestali ni bit

VL
DU
Deleted user
22:22 27.05.2017.

ovo je istina odu raditi vani a kad obole jedu naše pare socijale dječije triba to dobro pročešljati ne ču ja raditi za nekog u srbiji ili bh sve briši nekim tata plača za bolnicu a ne hrvati

VL
PU
Pukovnik
11:25 28.05.2017.

Kad ce nadlezne drzavne institucije vise pocistiti popise od HZZO-a do biracki popisa (tu mislim prvenstveno na BiH i na Srbe) pa sve do lazni branitelja? Mi nosimo sve te ljude na grbaci a nema ni novca za nas. Problem je da HDZ pogotovo iz BiH crpi glasove pa im je svejedno da porezni obveznici (mi) placamo taj cirkus. Jedino Brkic-trans zaraduje na tome. O Srbima iz Krajine ni rijeci - to je zaista nevideni skandal!

VL
AL
alf
11:20 28.05.2017.

I nakon 25godina drzavna uprava jos nema ispravan sistem rada. Komunistickim vlastima 1945 je bilo potreno 12 mjeseci, kako su danasnji njihovi potomci, normalno bi bilo za ocekivati da I oni tako budu "uspjesni".

VL
Avatar mama mia
mama mia
09:10 28.05.2017.

U banana državi u kojoj se ne zna koliko birača država ima ni koliko stanovnika ni ko pije ni ko plaća je uvijek tako

VL
ZA
zakrapina
21:52 27.05.2017.

Nebulozan članak.

VL
DU
Deleted user
12:07 28.05.2017.

ukinuti zdravstvo za sve koji nisu radili u rh

VL
DU
Deleted user
21:47 27.05.2017.

Ne postoji plaćanje za fiktivne stanovnike! Kakva je ovo glupost. Ne plaća se zdravstveno po glavi prijavljenog stanovnika. Plaća se potrošnja koja ne ovisi o broju prijavljenih građanja, nego o broju pacijenata. Velika većina tih fiktivnih se uopće ne liječi u HR tako da je to nebitan problem za zdravstveni sustav. Veći je problem činjenica da ima premali broj zaposlenih koji izdvajaju za sustav koji je u mnogo čemu neracionalan i neučinkovit. Privi je HZZO koji je mastodont iz socijalizma, prepun uhljeba koji su svrha sami sebi. Stotine bespotrebnih kontrolora, potvrda i doznaka...Treba odmah prepoloviti broj zaposlenih, a sustav postupno racionalizirati na način da bi ih trećina od sada zaposlenih bez problema to odrađivala. Isto tako treba napraviti jasne postupnike za dijagnoze da bi se spriječilo nepotrebno rasipanje novca za pretrage koje su upitne u postupku dijagnostike. Međutim osnovno je napraviti konsenzualnu strategiju razvoja javnog zdravstva koju će provoditi svi bez obzira tko je na vlasti s jasnim rokovima. Kad bolest dođe ne pita tko je iz HDZ-a, a tko iz SDP-a. Ali to je kod nas arena za skupljanje jeftinih političkih bodova.

VL
A7
A7ibaba
22:10 27.05.2017.

Neka mi netko objasni kako moze netko placati 300.000 fiktivnih gradjana koji ne postoje? O cemu to autor clanka lupeta? hahaha.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.