Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci i udruge:
Povratak na članak

'Sustav nije dovoljno ozbiljno shvatio problem obiteljskog nasilja'

Ljubomora nikako ne može biti opravdanje i motiv za ubojstvo šest osoba, između kojih je i desetogodišnje dijete, naglasila je Svjetlana Knežević iz B.a.B.e.

Komentari 8

Avatar niwrad
niwrad
17:40 02.08.2019.

Stručnjaci i udruge isto su odgovorni za problem nasilja jer svojim parazitiranjem na javnom novcu uzimaju resurse službama koji se jedino mogu i bore protiv nasilja i zbrinjavaju žrtve nasilja, od policije, pravosuđa, zatvorskog sustava, medicinskih institucija, itd. Gore navedena blebetala nemaju niti ovlasi niti sposobnosti niti znanja za navedene poslove, nego samo sjede u uredima, slikaju se po medijima, ili putuju po seminarima i okruglim stolovima gdje filozofiraju o nasilju kao što to radimo i svi mi po forumima, kod kuće, na poslu ili s prijateljima, samo nas nitko za to ne plaća iz državnog proračuna.

VL
DU
Deleted user
17:59 02.08.2019.

Sad su svi pametni. A što tu sustav može? Objektivno ništa. Lako je pametovati uz kavicu za kompom.

VL
DO
doktorica
18:04 02.08.2019.

u društvu su se urušile sve moralne vrijednosti,ne kažnjava se ratno profiterstvo,nema kaznene odgovornosti političara,korupcija,nepotizam,neobrazovanost tamo gdje se očekuje stručnost itd.

VL
DU
Deleted user
09:22 03.08.2019.

E pak Svetlana veli.... Bože moj, i za to se troše naše pare.... PLJUC

VL
MA
malitrn
23:16 02.08.2019.

Ma udruge su največe zlo. To je hrpa parazita hoštaplera, koji su jako pametni post festum. Ko je znao unaprijed šta če se dogoditi, pa nije znao ni ubojica. Kakve vražje institucije, koji su to brak spasile institucije ? Nijedan ! A udruge tipa babe samo potiču žene na kurvanje i abortuse, to im je smisao postojanja. Jedino rješenje koje vidim je vjera i pobožnost. Svako od nas podivlja kada mu neide po planu i kada su u pitanju žena djeca i obitelj svatko je spreman ubijati . A jedino onaj koji ima u vidu veće dobro, Božje zapovjedi, vječnu kaznu ili vječnu nagradu može izdržati takva teška iskušenja bez da naudi sebi ili drugima.

VL
AN
antonelić
18:40 02.08.2019.

sada se vide rezultati rada ministarstva obitelji ... da ministarstvo nije radilo , ovo bi se dešavalo svaki tjedan ... molim ? ... zar se dešava svaki tjedan zločin jedan ? ...

VL
FE
fefellerunt
16:38 02.08.2019.

Počela su blebetanja kojekakvih udruga, javnih osoba , što i nije toliki problem da s ene zna koliko milijuna se izgubi na kojekakve bljezgarije tih udruga i blebetala, Što se tiče obiteljskog nasilja, najbolje da se ukine zajednica obitelj, nemaa obitelji , nem aobitlejskog nasilja. "Druženja" će se svesti na neke skupine koje će se onda tjerati ,kako tko koga gdje stigne ( moto većine gomile smeća , a u zadnje vrijeme naročito fufica-hrvatica) , možda blebetala misle da onda neće biti nasilja?

VL
CH
chupakabra
17:35 02.08.2019.

Ti zbilja ne znaš kaj pričaš. Takve ko taj luđak je trebalo kad je došla prva prijava morao se ko pesek javljati u stanicu ili neku ovlaštenu udrugu svaki dan a onda bi nazvali majku/djecu pa pitali da li su ga vidli u blizini tj. Ako jesu u zatvor na mjesec dana. I to negdi gdje se tucka kamen. Koliko se milijuna izgubi? Koliko se mora da bi se stvorio pritisak da bi se zakonskim mjerama odgojilo društvo da postane europsko i moderno a ne da krkani uopće pomisle da smiju ili mogu imati ulogu suca i izvršitelja kazne a birtija ulogu porote. Ne znam da li se pitaš kolko se samo milijuna izgubi na hohštaplere koji namještaju natječaje i grabe državnu imovinu. Meni za udruge koje štite majke/očeve i/ili djecu uopće nije žao dati kao porezni obveznik. Isto kao i za školstvo i zdravstvo.. a obitelj koja trpi nasilje nekog luđaka odgojenog za 70te godine prošlog stoljeća u 21. stoljeću nije obitelj i treba pomoć. Državne institucije tada trebaju pomoć tih udruga, samo si država treba olakšati posao da ih podrži i jače uključi u proces.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.