Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEPHEN HAWKING

Susret s izvanzemaljcima bio bi poguban za čovječanstvo

Stephen Hawking
REUTERS
25.04.2010.
u 15:53

Zamišljam izvanzemaljce u golemim svemirskim brodovima kako su potrošili resurse na svojem planetu i traže planet koji će osvojiti, kaže Hawking

Jedan od vodećih svjetskih znanstvenika Stephen Hawking tvrdi da izvanzemaljci postoje, ali je upozorio čovječanstvo da ih ne pokušava kontaktirati, piše Sunday Times. Hawking je dodao da u svemiru postoji 100 milijardi galaksija sa stotinama milijuna zvijezda, što znači da je nemoguće da je život razvijen jedino na Zemlji.

“Mom matematičkom mozgu sami brojevi dokazuju da je posve racionalno razmišljati o izvanzemaljcima”. Hawking je istaknuo da se može raditi jednostavnim životinjama kao što su crvi i koji su na Zemlji milijunima godina, ali je dodao i da je moguće da se život na drugim planetima daleko više razvio.

“Potrebno je samo pogledati sebe i shvatit ćemo kako se inteligentni oblik života može razviti u nešto što ne želimo sresti. Zamišljam ih u golemim svemirskim brodovima kako su potrošili resurse na svojem planetu. Tako napredni mogli bi postati nomadi koji su u potrazi za osvajanjem svih planeta do kojih mogu doći”, kazao je Hawking za serijal Discovery Channela koje će se emitirati u svibnju.

On misli kako bi bilo kakav kontakt s izvanzemaljcima bio katastrofalan za ljudski rod.

Ključne riječi

Komentara 120

DU
Deleted user
08:53 28.04.2010.

@ rezonancija čovječe pa ti si bolestan ! kakve veze ima srbija,četnici,haag i šešelj sa ovim člankom? daj se odi vrati u svoju ropotarnicu i svoje prošlo tisućljeće gdje ti je i mjesto....

OB
-obrisani-
17:17 26.04.2010.

rezonancija, to mi svi govore, nažalost, kasno je sad da se mjenjam, odrasla sam bez ljubavi i sad ganjam budale po forumu

H9
H99
18:46 25.04.2010.

Sad mi je jasno otkud su stigli «antifašisti» i zašto uništavaju Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije