Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbačeni iz lige

Suspendirani zbog 16.000 kuna duga

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
31.01.2015.
u 08:00

Klub se nada probleme riješiti kroz otvaranje predstečajne nagodbe, a još čekaju zeleno svijetlo Ministarstva financija

Kultura i sport temelj su društva, moramo zajedno prevladati nastale probleme – kazao je Srećko Šestan, ravnatelj gradskog kazališta Zorin dom koji je osmislio projekt Kazalište rukometašima, pa će sredstva od prodaje predstave “Zlatne rukavice” donirati Hrvatskom rukometnom klubu Karlovac. A ovom je prvoligašu pomoć više nego potrebna. Kada su “skinuli” dresove Karlovačke banke i kada ih je vodio Sandi Šola, nikako da im financijski krene. Karlovačka Porezna uprava blokirala je klupski račun lani u kolovozu zbog duga od 1,8 milijuna kuna. Poreznicima su dužni jer je Sandi Šola, prvi čovjek kluba 2007. i 2008., igračima isplaćivao plaće “na ruke”, odnosno u gotovini i nije plaćao doprinose. To je radio jer je klub i tada bio u blokadi. Stoga je klub tražio otvaranje predstečajne nagodbe što je Središnji ured Porezne uprave u Karlovcu odbio, ali je Fina prijedlog prihvatila, tako da zahtjev kluba još čeka zeleno svjetlo u Ministarstvu financija.

– Dugove bismo mogli vraćati na rate unutar pet godina, a i sponzori, koje bismo mogli naći, mogli bi nam uplaćivati donacije – kažu u klubu. No, u međuvremenu ih je i Savez izbacio iz svih natjecanja, tako da se u proljetni dio sezone neće moći uključiti ne uplate li dug od 16.000 kuna na račun Saveza za utakmice iz jesenskog dijela prvenstva. Rješenje je da netko uplati taj iznos i omogući im daljnja natjecanja, a u klubu su spremni ubuduće i nositi ime svog spasioca. Zbog teške situacije, jer klub igračima duguje plaće od lanjskog ožujka do lipnja, pa onda i od kolovoza, napustila ih je čitava prva momčad. Unatoč tome, ostali su u prvoj ligi, s igračima od 16 do 20 godina koji su dobrom igrom klub zadržali na osmom mjestu. Sada trebaju vjetar u leđa da bi se oporavili.

Komentara 4

OB
ObrenM
11:15 31.01.2015.

Jadna zdrava mladosti.To Vam je hvala sto se ne bavite drogom.Ova besscutna vlast nema par desetaka kuna,da spasi mozebitne rukometne velicine.Za svoje prohtjeve i lopovluke imaju koliko im god treba.

MI
mismis
11:57 31.01.2015.

interesantno je kak se u nogometu toleriraju milijunski dugovi. ovo je za mene sramota

SR
sreckove
12:24 31.01.2015.

a sta bih im trebalo dati ordedn za zaslugu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije