Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Suspendirane najveće mađarske oporbene novine

- Nismo znali što se događa, nismo čak ni e-mailom obaviješteni o prekidu rada. Dostavljač nam je ujutro na biciklu donio pismo u kojem samo stoji da smo suspendirani do daljnjega - pričaju novinari Nepszabadsaga
08. listopada 2016. u 14:26 9 komentara 607 prikaza
d

Novinari najveće mađarske opozicijske medijske kuće Nepszabadsag neugodno su se iznenadili u subotu ujutro kad su otkrili da su njihove novine i portal Nol.hu suspendirani. 

Umjesto početka rada u novim uredima u Budimpešti dočekali su ih zaključani službeni mailovi i onemogućen im je rad na računalima. 

- Nismo znali što se događa, nismo čak ni e-mailom obaviješteni o prekidu rada. Dostavljač nam je ujutro na biciklu donio pismo u kojem samo stoji da smo suspendirani do daljnjega. Ne znam što će sada biti, upravo idemo na krizni sastanak urednika i novinaara - izjavila je za Večernji list jedna od novinarki Nepszabadsaga. 

Službeno je objašnjenje da je list suspendiran zbog financijskih gubitaka i razvoja novog efektivnijeg poslovnog modela. 

List je danas izašao na mađarskim kioscima, ali danas je produkcija obustavljena i ne zna se kada će se nastaviti i hoće li uopće. Ugašen je i njihov portal Nol.hu. 

Medij jedino još funkcionira na svojoj Facebook strancici - Nepszabadsag Online - NOL.hu. 

"Dragi prijatelji! Upravo smo dobili obavijest da se naša stranica zatvara i da odluka stupa na snagu odmah. ovo nam se čini kao državni udar! Bit ćemo s vama", objavili su ujutro nakon otkrića o suspenziji. 

Ovaj je list poznat po čestim napadima na mađarskog premijera Viktora Orbana i njegovu administraciju. Neki novinari ocjenjuju da su u posljednje vrijeme postali još radikalniji u kritiziranju, ali nitko nije očekivao ovakav rasplet. 

Spekulira se da je presuda suspenzije ispisana nakon što je u posljednje vrijeme taj oporbeni list oštro napadao ministra Antala Rogana. Njega su tabloidi kritizirali i optuživali da je na vjenčanje poznatog prijatelja Zsofija Szaboa došao helikopterom iako za sebe stalno ističe da je skroman i jednostavan, te da ne troši novac na luksuz.  Rogan je demantirao da je koristio helikopter, ali neki mediji, a među njima je prednjačio Nepszabadsag koji je i otkrio priču, reagirao je objavom niza fotografija Rogana kako izlazi iz helikoptera.

Nepszabasag je na tržištu od 1956. godine, a portal su pokrenuli 1996. godine. Nakon godina kontinuiranog pada prodaje i čitanosti od lani su u vlasništvu medijske kompanije Mediaworks.  

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland
KAKAV MAJSTOR
VIDEO Jeste li primijetili ovaj detalj? Evo što je Luka Modrić napravio prije gola
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • Mlinaric:

    orban i orbanijada na djelu

  • kiki_4:

    Kao nekadašnji komunist Orban samo dokazuje da je mentalni set-up kao ostavština komunizma u njega duboko ukorijenjen. Na žalost, takvih primjera imamo napretek i u Hrvatskoj, mnogobrojni su nekadašnji komunisti sada samoproglašeni domoljubi, a demokraciju shvaćaju na način da tko ... prikaži još! god misli iole drugačije od njih može napustiti Hrvatsku, da je mrzitelj Hrvatske. Tako bi i oni mnoge tiskovine i portale zabranili, komunizam je duboko u njima i nikako da savladaju osnove demokracije

  • propalismoFranjoskroz:

    a što očekivati od bivšeg komunista Orbana.Pa samo se retardiranim desničarima u svim bivšim socijalističkim zemljama bivši komunisti mogu prodavati kao domoljubni nacionalisti.Ali eto,komunisti najbolje znaju iskoristiti podkapacipiranost mozga desničara...