Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačku

Suspendirali najnižu plaću

kamiondžije
Sanjin Strukić/PIXSELL
02.02.2015.
u 07:30

Odredba je suspendirana dok se ne provjeri njezina usklađenost s europskim pravom

Hrvatski prijevoznici koji posluju u Njemačkoj mogu odahnuti jer su odredbe Zakona o minimalnoj plaći, koji je stupio na snagu od početka ove godine, a koje se odnose na vozače u tranzitu, suspendirane.

Naime, Njemačka je odredila da je minimalna plaća u toj zemlji 8,5 eura bruto po satu, a to je u težak položaj dovelo prijevoznike iz drugih zemalja koji voze za Njemačku ili prevoze preko te zemlje jer bi onda morali svoje vozače plaćati po njemačkim standardima. Odredba je suspendirana dok se ne provjeri njezina usklađenost s europskim pravom. 

>> Nijemci izglasovali – najniža plaća 1200 eura!

Komentara 2

MD
mdma
09:18 02.02.2015.

Meni je 17kn

LA
larala
11:20 02.02.2015.

8,5 eura bruto po satu je cisto o.k. cifra i ne kužim cemu suspenzija iste... tko misli da je lako živjeti u kamionu, na cesti, nek slobodno radi za manje ... te ljude treba zaštititi od pohlepe njihovih poslodavaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije