Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Osijeku

Susjedi od jutra čiste kuću koja se zapalila na Božić

Susjedi pomažu muškarcu kojem je izgorjela kuća
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/6
26.12.2013.
u 18:05

Iako je blagdan, susjedi su od jutra jučer pristizali u njegovo dvorište, hvatali se alata i penjali po kući.

- Čuo sam pucketanje u noći, mislio sam da su petarde ili vatromet. Izašao sam, nisam nikoga vidio pa sam opet legao. Začuo sam tada tutnjavu, kao da se crijep ruši – priča Zlatko Vrban (72) iz osječkog prigradskog naselja Tvrđavica. Otvorio je zatim vratašca za tavan, vidio svjetlost i sve mu je bilo jasno. Božićna noć počela je, tako, pozivima upomoć. Požar mu je u trenu “progutao” dom.

- U gaćicama sam otrčao do brata, pozvali smo policiju i vatrogasce – nastavlja on.

Telefon je vatrogascima zazvonio oko 2.30 sati u noći na srijedu. Za devet minuta već su počeli gasiti požar.

- Trebalo je osam minuta da se zaustavi napredovanje vatre i još smo dva sata gasili krovište i pokušali umanjiti štetu. Nažalost, kada su stigli, plamen je već izbio na krov i napravio štetu – opisao je Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka.

Vatra je izbila, utvrdilo se, na dimnjaku. Vlasnik je, pak, sumnjao u osigurač na tavanu jer posljednjih tjedana svako malo mu nestaje struje.

Kuća nije osigurana. Zlatko je dragovoljac Domovinskog rata, živi sam od 2300 kuna mirovine, teško je bolestan, a još se oporavlja od operacije.

Susjedi i prijatelji nisu ga ostavili na cjedilu. Iako je blagdan, od jutra su jučer pristizali u njegovo dvorište, hvatali se alata i penjali po kući. Njih desetak vrijedno se primilo posla. Pomoći će i gradska uprava.

- Grad će donirati sav materijal koji je potreban, a vidim da ima susjeda i prijatelja koji će odraditi što treba. Riješit ćemo to na najbrži mogući način. Vrijeme je Božića, prilika je to da na djelu pokažemo kakvi smo ljudi – poručio je gradonačelnik Ivica Vrkić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije