Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EGIPATSKI PREDSJEDNIK KOD HRVATSKE PREMIJERKE

Suradnja s Egiptom kroz prehrambenu industriju i brodogradnju

mubarak mesić
Patrik Macek
17.10.2009.
u 14:18

Predsjednica Vlade Kosor kazala je da postoje i nova područja za jačanje gospodarske suradnje, počevši od brodogradnje do prehrambene industrije.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Arapske Republike Egipat Mohamedom Hosnijem Mubarakom. Tom prigodom predsjednik Mubarak uputio je poziv predsjednici Vlade za službeni posjet Egiptu, što je ona i prihvatila.

 Današnji posjet pridonijet će daljnjem intenziviranju suradnje između dvije prijateljske zemlje, naglasili su predsjednica Vlade Kosor i predsjednik Mubarak.

Istaknuta je potreba za jačanjem gospodarske suradnje, posebice kad je riječ o turizmu i pitanjima energetike. U tom smislu, dogovorena je i još čvršća suradnja resornih ministarstava.

Predsjednica Vlade Kosor kazala je da postoje i nova područja za jačanje gospodarske suradnje, počevši od brodogradnje do prehrambene industrije.

Izrazila je zadovoljstvo što se Unija za Mediteran otvorila za sve obalne države na Mediteranu, što je Hrvatska i zagovarala. U tom kontekstu najavila je ministarsku konferenciju o okolišu, koja će se održati idućeg mjeseca u Dubrovniku. To će biti prva konferencija Unije za Mediteran u Hrvatskoj. Kao buduća članica Europske unije, Hrvatska će se zauzimati za produbljivanje suradnje na Sredozemlju.

Predsjednica Vlade Kosor i predsjednik Egipta Mubarak iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju zemalja i dodali da će dogovoreni posjet predsjednice Vlade Egiptu također dodatno ojačati odnose na svim poljima.

 

Komentara 1

MO
momak23
20:11 17.10.2009.

Neka se suradnja sa ostalim zemljama širi i pojačava,posebice kad je riječ o turizmu i pitanju energetike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije