Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivona Ilijaš

Supruga šefa Kluba HDZ-a nova je direktorica Plinare

Ivona Ilijaš
Foto: Facebook
08.05.2020.
u 08:26

Pravnica je bila najbolji kandidat, poručuju iz Holdinga, a za radno mjesto za koje je natječaj raspisan još u siječnju konkuriralo je 14 ljudi

Od svih uhljeba najgori su stranački uhljebi – na pitanje je li točno da se njegova supruga Ivona treba zaposliti u Plinari, ovako je prije tri mjeseca govorio HDZ-ov Kazimir Ilijaš. Nagađalo se već prije da će bolja polovica predsjednika Kluba HDZ-ovih zastupnika u Skupštini metropole sjediti u upravi Gradske plinare Zagreb – Opskrba, a onda i da od toga, jer njegovi stranački kolege nisu digli ruke za GUP Milana Bandića, neće biti ništa. Ali, eto, ipak hoće, jer od ponedjeljka će direktorica Plinare – Opskrba biti upravo Ivona Ilijaš.

Znam kako izgleda, ali...

Da joj mandat počinje 11. svibnja, kazali su nam u Holdingu, a na pitanje zašto je baš ona odabrana za to mjesto, jer neslužbeno doznajemo da je za posao “u igri” bilo 14 ljudi, iz gradskog su komunalnog diva poručili da je “proveden selekcijski postupak i kandidatkinja Ivona Ilijaš pokazala se kao najbolji kandidat”. Zanimalo nas je i kad je točno proveden natječaj za direktora Plinare – Opskrba, jer se posljednjih mjeseci nije raspisivao nijedan. Ispalo je da ga nismo sad primijetili jer je bio prije gotovo četiri mjeseca.

– Javni poziv objavljen je 20. siječnja 2020., s rokom za dostavu ponuda od osam dana od dana objave – odgovorili su nam iz Holdinga kako je, otprilike u isto vrijeme kad je Kazimir Ilijaš govorio o uhljebima, njegova supruga bila dio “selekcijskog postupka” koji ju je doveo na čelo Plinare. Naravno, činjenica da je nova direktorica gradskog poduzeća supruga istaknutog HDZ-ovca, stranke koja je u koaliciji s Bandićem, ne znači da ujedno nije i stručnjakinja u svom poslu. Pravnica je, a na čelu Plinare zamijenit će ekonomista Igora Piriju, također HDZ-ovca. Ima li on veze sa zapošljavanjem supruge, pitali smo, naravno, i samog Kazimira Ilijaša.

– Moja supruga u sustavu Holdinga radi već 15 godina, dakle zaposlila se ondje prije nego sam se ja počeo baviti politikom. Znam kako to sve možda izgleda, ali nije ništa sporno u tome da tijekom karijere Ivona mijenja posao – objasnio nam je Kazimir Ilijaš, dodajući da je njegova supruga najprije radila u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG), a nakon toga u ZGOS-u, Holdingovoj podružnici za vođenje pogona i sanaciju odlagališta otpada u Jakuševcu, gdje je bila glavna asistentica u pravnoj službi. Upravo iz ZGOS-a dolazi u Plinaru – Opskrba.

...bitno da je sve po pravilima

– Zašto se ne bi radno mjesto moglo promijeniti samo zato što je nečiji bračni drug zastupnik u gradskom parlamentu? Bitno da je sve u skladu s pravilima – kaže predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika u Skupštini, koji nas je za detalje natječajnog procesa uputio na Holding. Vratimo se sad malo baš u taj siječanj, koji je za HDZ i bliske mu ljude bio, barem što se Plinare tiče, dosta dobar. Sredinom tog mjeseca, podsjetimo, voditeljica tamošnje Službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještavanje postala je Ena Ercegovac, a radno mjesto na koje je zaposlena do tada nije uopće ni postojalo. Također, svi su voditelji službi dotad trebali imati pet, umjesto tri godine iskustva, s koliko je posao dobila Ercegovac, koja je u Plinari počela raditi 2017., nakon što je propao plan da je tadašnji predsjednik Gradske skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić zaposli kao osobu koja će mu pomagati u radu s medijima.

Komentara 21

RZ
Rocky.Zg
08:59 08.05.2020.

Bandiću su svi predmeti u USKOKu stavljeni u najdonju ladicu, a za uzvrat on njima čini ovakve usluge. Slabokrvni premijer i rezač etiketa Bandić se lako dogovore, ruka ruku mije.

DU
Deleted user
09:11 08.05.2020.

Nemoguće je dobiti posao u javnoj službi bez stranačke iskaznice, danas je čak i puno gore nego u komunizmu što se tiče zapošljavanja!

SV
sveznam1
09:02 08.05.2020.

bandic je napravio toliko kaznenih djela da oni to vise ne mogu pratiti..on ih konstano radi svaki dan na takav bezobrazan nacin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije