Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpska mafija

Supruga L. Bojovića uhićena zbog pranja novca za zemunski klan

španjolska policija
Reuters/PIXSELL
12.10.2012.
u 22:00

Na Kanarskim otocima uhićene su 24 osobe povezane s Lukom Bojovićem, a među njima je i državljanin Hrvatske

Laboratorij za proizvodnju skanka, pola milijuna eura i dokumentacija koja se trenutačno analizira pronađeni su u akciji španjolske i srbijanske policije u kojoj su na Kanarskim otocima uhićene 24 osobe povezane sa zemunskim klanom. Među privedenima su i Barbara i Nikola Bojović, supruga i brat u Španjolskoj proljetos uhićenog Luke Bojovića, koji je u Srbiji označen kao vođa zemunaca i optužen za brojna kaznena djela, zbog čega je i zatraženo njegovo izručenje. Radio-televizija Srbije javlja da je jedan od privedenih državljanin Hrvatske. No, u našem MUP-u kažu da nisu službeno obaviješteni o tome.

>> Uhićeno 15 \'zemunaca\', među njima supruga i brat Luke Bojovića

Razbijen klan

Osim za pranje novca i šverc droge, uhićena grupa sumnjiči se za likvidacije i krijumčarenje oružja. Direktor srbijanske policije Milorad Veljović beogradskim je Novostima kazao da je ovim uhićenjem \"Bojovićev klan potpuno razbijen\". Premijer i ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su među uhićenima Vladimir Mijatović, Nenad Jorac, Slavica Ristović, Željko Nešović i više drugih osoba.

Privedeni Barbara i Nikola Bojović imali su značajnu ulogu u pranju novca stečenog krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike prema zemljama EU, kazao je za RTS neimenovani izvor.

\'Pao\' zbog ljubavi

Nakon uhićenja Luke Bojovića i još trojice zemunaca, policija je u njegovu stanu pronašla nekoliko krivotvorenih hrvatskih putovnica, arsenal oružja i više od pola milijuna eura. Španjolski su mediji tada izvještavali da je policiju do vođe zemunaca \'dovela\' ljubav prema lijepoj supruzi Barbari, da je živio i dolazio gdje god je ona to poželjela, potkrijepivši tu privrženost tvrdnjom da su u Bojovićevu stanu pronađena i ljubavna pisma koja su njih dvoje razmjenjivali.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
08:00 13.10.2012.

ja mislio da su joj našli vešmašinu punu novca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije