Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najljepše iskustvo

Supruga je rađala, a ja sam na kraju ispao veći heroj od nje

porod
D. Mirković/Pixsell
11.01.2011.
u 17:45

Nisam osjećao strah već uzbuđenje, držala me euforija, a kada se rodila Tena, bila je to neopisiva radost, prisjeća se tata Goran kojega su svi odgovarali od ideje da bude uz suprugu

Ti si lud. Ti to sigurno nećeš dočekati, ili ćeš se onesvijestiti ili ćeš prije reda izići van. Treće opcije nema – tim su riječima kolege i prijatelji reagirali na odluku 25-godišnjeg Gorana Katušića iz Pleternice kada im je rekao da želi biti na porodu svoje supruge Maje i rođenju njihova prvog djeteta.

Maja: Nasmijavao me

– Ni moja majka koja je medicinska sestra i radi u požeškoj bolnici nije smatrala ni najmanje to pametnom idejom. Govorila mi je da ne znam u što se upuštam i da to neću moći podnijeti. Stariji su mi pričali kako su muškarci dok se još rađalo kod kuće padali u nesvijest. Ispalo je da to nitko nije dočekao na nogama, ali to me nije obeshrabrilo – kaže “novopečeni” tata Goran, koji nije ni jednog trenutka dvojio o tome želi li ili ne želi prisustvovati porodu. Zajedno sa suprugom prošao je u prosincu trudnički tečaj te čekao trenutak poroda do prošloga tjedna.

U rađaonicu su ga pustili kada su trudovi postali intenzivniji. Sa suprugom je tako proveo tri sata za vrijeme trudova, cijeli porod te još dva sata nakon poroda.

– Nisam osjećao strah nego samo veliko uzbuđenje. Cijelo vrijeme držala me euforija. A kada se dijete rodilo doživio sam neopisivu radost. To je bilo tako čudesno da se sve isplatilo. Bio sam presretan što je sve prošlo u redu, što je supruga sve to izdržala. Smatram da bi svaki otac trebao sudjelovati takvom događaju – kaže Goran, ponosni otac male Tene.

Supruga Maja u prvi trenutak je pomislila da bi bilo bolje da sve to sama obavi, ali kada je malo bolje promislila shvatila je da bi bilo lijepo da tom činu budu nazočna oba roditelja.

– Izuzetno mi je drago što je bio tu jer mi je bio od velike pomoći. Bio mi je prava potpora i smirujuće je na mene djelovao. Znam da sam se između trudova uspjela i nasmijati. Kako sam ja inače smirena osoba, a on je veći paničar od mene mislila sam da je prisustvo porodu za njega previše, ali pokazao se prehrabar. Oduševio me – kaže Maja. Nakon što su prijatelji i kolege čuli da je Goran “preživio” porod – postao je pravi heroj.

Oduševio i osoblje

– Sve sam fotografirao i kada sam im to pokazao – ostali su u šoku. Ispalo je da sam veći heroj i od supruge koja je rađala jer su svi bili više zabrinuti za mene nego za nju – kaže Goran, prije kojeg je rađanju svoga djeteta u požeškoj bolnici prisustvovao samo jedan tata. Naime, tek od kraja prosinca, nakon kompletne rekonstrukcije rodilišta i rađaonice stvorili su se uvjeti da porodu mogu prisustvovati i očevi ili neka druga bliska osoba.

– Tata Goran bio je svima od pomoći – pohvalila ga je dr. Renata Rališ, voditeljica Službe za ginekologiju i porodništvo u Općoj županijskoj bolnici Požega.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar marquis
marquis
09:33 12.01.2011.

čestitke mami i tati, a maloj Teni dug i sretan život. Hvala Bogu da je OŽB Požega napokon se izdigla od onih neljudskih uvjeta jer jor nedavno ostaviš suprugu unutra i dijete možeš dodirnuti tek na odlasku iz bolnice!

MU
muhajr
09:59 12.01.2011.

Heroj jer je bio u rađaoni sa suprugom? Gluposti. Ne bi li ovo trebala biti normala?

OB
-obrisani-
04:13 12.01.2011.

Cestitke od srca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije