Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Suprug ima pravo na roditeljski dopust i kad je žena nezaposlena

Thinkstock
20.07.2015.
u 11:34

Sud EU presudio je da radni status bračnog druga ne može spriječiti izvršavanje prava koje je roditelju zajamčeno zakonom Unije

Muškarac ima pravo na roditeljski dopust čak i ako njegova žena nije zaposlena, ustvrdio je Sud Europske unije pozivajući se na Direktivu o roditeljskom dopustu i Direktivu o jednakom postupanju u zaposlenju. Sudski spor vodio se jer je grčki ministar pravosuđa 2010. odbio zahtjev jednog suca da mu se dopusti plaćeni roditeljski dopust u trajanju 9 mjeseci, a kao obrazloženje je naveo da je sučeva supruga nezaposlena, iz čega proizlazi da se ona može baviti djetetom dok muž radi.

Sud EU presudio je da radni status bračnog druga ne može spriječiti izvršavanje prava koje je roditelju zajamčeno zakonom Unije.

>> 'Moramo osigurati mjere koje podupiru majke jer su takve mjere dobre za EU'

Komentara 2

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
15:02 20.07.2015.

Birokrati i državni paraziti tjeraju vodu na svoj mlin. Vjerojatno će uskoro moći i cijela šira i uža familija na porodiljni dopust. Raditi će za njih radnici u privatnom sektoru koji jedva da nažicaju koji dan godišnjeg odmora. 😒

MH
mrtav-hladan
15:06 20.07.2015.

Ako zena neradi neka i on uzme dopust zena ce mu u to vrijeme sigurno dopustiti da napravi jos jedno djete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije