Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
azijska vrsta

'Superžohar' otporan na veliku hladnoću identificiran u SAD-u

žohari
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.12.2013.
u 13:08

Da je riječ o vrsti Periplaneta japonica, potvrdili su biolozi na sveučilištu Rutgers.

U SAD-u je identificirana posebno otporna azijska vrsta žohara Periplaneta japonica, prenosi The Telegraph. Na Manhattanu u New Yorku spazio ju je istrebljivač, što je prvi put da je pronađena na tom kontinentu.

Tipični žohari u New Yorku mogu preživjeti samo u toplim uvjetima, no ova nova azijska vrsta može preživjeti vani u ledenim uvjetima. Nije poznato kako je došla u SAD, moguće je da je uvezena zemlja sadržavala takve žohare, a da je riječ o vrsti Periplaneta japonica potvrdili su biolozi na sveučilištu Rutgers koji kažu da je prerano da bi se moglo reći kakve su implikacije pronalaska ove vrste u Americi.

>> Roboti - žohari pomoći će nam shvatiti kako funkcioniraju neuroni

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije