Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe na Facebooku

Suosnivač ORaH-a napustio stranku, Holy: Tvrdnje o špijuniranju su apsurdne

Grđan Holy
Foto: Pixsell
1/2
11.02.2015.
u 17:28

Grđan je vodstvo ORaH-a optužio za špijuniranje, podmetanje, spletkarenje, optuživanje, omalovažavanje, zastrašivanje i manipuliranje članovima

Kristijan Grđan, jedan od osnivača ORaH-a, u otvorenom pismu koje je objavio na svom Facebook-profilu objavio je da je istupio iz stranke te optužio vodstvo stranke, na čijem je čelu Mirela Holy, da djeluje u suprotnosti s demokratskim vrijednostima.

"Neposredni povod za istupanje iz stranke jest pokretanje disciplinskog postupka protiv mene od Predsjedništva stranke, pri čemu je nemoguće biti članom stranke čije mi vodstvo na ovaj način iskazuje nepovjerenje", napisao je Grđan koji je za vrijeme dok je bio u stranci uočio "niz nepravdi i nedemokratskih postupaka" na koje je, kako tvrdi, upozoravao. Kao član Glavnog foruma i nakon ostavke na tu funkciju zaključio je da se "postupci stranke protive načelima demokratskog ustroja političkih stranaka" te je u šest točaka nabrojio najveće grijehe u radu ORaH-a.

Špijuniranje, podmetanje, spletkarenje...

Među njima su negiranje ovlasti Glavnog foruma te vršenje pritiska da se odluke donose prema željama predsjednice i dopredsjednika stranke, sprečavanje rasprave o prvom krugu predsjedničkih izbora te izostanak volje vodstva da raspravlja o aktualnim političkim temama i položaju stranke, nedostatak priznavanja odgovornosti Mirele Holy za izborni poraz Ive Josipovića te donošenje autoritarnih odluka.

"Marginalizacija 'stranački nepodobnog' članstva sprečavanjem, opstruiranjem i uskraćivanjem prava na sudjelovanje u stranačkim aktivnostima, bez čega članovi ne mogu napredovati u stranci i time se vodeće funkcije osiguravaju za uzak krug osoba te špijuniranje, podmetanje, spletkarenje, optuživanje, omalovažavanje, zastrašivanje i manipuliranje članovima i dužnosnicima odabranim na unutarstranačkim izborima", napisao je Grđan i zaključio da zbog svih tih djela više ni pod kojim okolnostima više ne želi biti član stranke.

"Njegova komunikacija je postala potpuno neprimjerena"

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy kaže kako joj je jako žao što je Kristijan Grđan napustio stranku jer joj je, kaže, bio od velike pomoći pri izradi nekih stranačkih politika kao i u njenom radu u Saboru.

– On je bio član Glavnog foruma stranke i prije dva tjedna dao je ostavku na tu funkciju jer je rekao kako mu se pogoršalo zdravstveno stanje i kako zbog odlaska na terapije više nije u mogućnosti obnašati tu funkciju. Rekao je i kako odlazi iz Glavnog foruma jer se često osjeća da je u manjini, ali da će ipak ostati član ORaH-a. Nakon toga njegova komunikacija postaje potpuno neprimjerena i protiv njega se pokreće disciplinski postupak. Kristijan je poslije toga, prije dva dana, napustio stranku – rekla nam je Mirela Holy.

Njegove tvrdnje o špijuniranju, zastrašivanju i nedemokratskom vođenju stranke Holy smatra apsurdnima.

>>'Slavonija je najveća žrtva ekonomske situacije'

>>Mirela Holy: Zoran Milanović ne radi dobro i ništa ne čini da to promijeni

Komentara 18

AJ
ajmo
17:49 11.02.2015.

Mirela Rock bend vodi a ne stranku . I da kako je bilo sa Milanovičem na večeri kolko je ponudio za podršku?

Avatar maxist
maxist
17:49 11.02.2015.

pa naučila je od druga svoga .....a uostalom na tom principu imali su vlast 50 god....čud se ne mijenja I samo teški pušaći mogu gutnuti "demokratizam tih likova"

OX
oxymoron
18:19 11.02.2015.

Sve sto je nama nasa Partija rodila nije zdravo na svijet doslo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije