Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU I POLJSKA
Povratak na članak

Suočava li se Varšava s mogućim Polexitom?

Bruxelles je sve umorniji od onoga što se dolazi iz Varšave. Ali također zna da bi izlazak Poljske iz EU-a mogao oštetiti projekt Unije, možda čak i više nego što bi pogodio džep Varšave.

Komentari 8

Avatar PatriaCro
PatriaCro
02:47 10.12.2020.

EU tj. 27 država Europske Unije ne smiju biti taoci par zemalja koje su isto tako države EU. Ako netko želi napustiti EU, apsolutno mu treba dopustiti bez velike drame, ali se treba suočiti sa posljedicama svojeg vlastitog izbora.

VL
PA
pappmisi
07:25 10.12.2020.

Zemlje Višegradske skupine u razdoblju 2010.-2016. dobile su neto sredstva od EU-a od 1,5-4% svog BDP-a, ali odljev dividendi i prihoda od imovine iz četiri zemlje skupine investitorima smještenim u 15 zemalja "stare" EU bio je 4 % -8% BDP-a zemalja V4 u istom razdoblju. Znate citati !! Ko profitira vise ??? Ko bi vise izgubio izlaskom Poljske i Madjarske iz EU-a !!!!!???

VL
DU
Deleted user
23:31 09.12.2020.

Poljska i Madarska imaju legitimno pravo da koriste veto, a to sto se ne svida EUSSRu,to je nesto drugo.Postoje potpisani ugovori ,treba ih se pridrzavati,problem neizabranih briselskih megalomana je da su oni izgubili smisao za realnost.Do 2023 bi trebalo doci do velike monetarne krize unutar EUSSRa.

VL
XA
xaron
02:06 10.12.2020.

Pa EU više treba Poljsku nego Poljska EU. EU je uložila mnogo u Poljsku ne što ih voli, nego da izgradi bedem prema Rusiji. Gubitak Poljske bi bio veliki udar za EU ( NATO ), jer bi granica EU ( NATO ) prema Rusiji bila na Njemačkoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.