Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kerum se odmara

Šundov traži provjeru ubrojivosti Marića jer manipulira invalidima

Šundov
Nino Strmotić/PIXSELL
03.08.2010.
u 12:38

Splitski dogradonačelnik pozvao je štrajkaše da odustanu jer im nikakva prava nisu ugrožena. U DES-u, splitskoj ustanovi koja zapošljava invalide, traje 6. dan štrajka glađu.

- Jozo Marić izmanipulirao je poštene ljude, invalide u DES-u koji štrajkaju glađu, a razlog ne postoji. Nikakva im prava nisu ugrožena. Pozivam medicinsku ekipu koja skrbi o štrajkašima da u svoj tim uvrste i psihijatra koji će utvrditi je li Marić ubrojiv. Ako jest, dobit će fakturu zbog gubitaka do kojih je došlo, a ako nije, pozivam liječnike da ga medicinski zbrinu - rekao je splitski dogradonačelnik Jure Šundov, komentirajući štrajk glađu koji u DES-u, ustanovi za zapošljavanje i rehabilitaciju invalida, već šesti dan provode četvorica radnika i sindikalni povjerenik Jozo Marić.

Zdravstveno stanje sve im je gore.

Šundov je radnike DES-a pozvao da odustanu od štrajka i najavio sudsku tužbu protiv Marića koji štrajk glađu u DES-u nije ni najavio Gradu, većinskom vlasniku, niti je uime štrajkaša iznio njihove zahtjeve.

- Na moje traženje ravnatelj DES-a Ivan Grbić podnio je izvješće o stanju u tvrtki. Napisao je da "teško kontrolira situaciju koja je na rubu ekscesa". On ne kontrolira situaciju, a oni kažu da štrajkaju jer žele spriječiti izbor novog ravnatelja. Moguće je da je u tajnom dogovoru s Jozom Marićem - kaže Šundov.

Romana Škrabić, čiji odlazak iz upravnog vijeća traže štrajkaši, rekla je da su se priklonili kandidaturi Marija Meštrovića zbog gubitaka koje Grbić u DES-u gomila i sklapanja ugovora bez javnog natječaja.

Na pitanje hoće li gradonačelnik Željko Kerum, koji je na godišnjem, doći u DES, što traže štrajkaši, Šundov je rekao da neće. 

- Štrajk glađu je smrtonosno oružje. Odgovornost za sve posljedice neće biti na Gradu, već na onima koji su ga organizirali! - poručio je Šundov.  

Komentara 2

JI
jilber
19:33 09.08.2010.

Za štrajk glađu je potreban razlog....

Avatar vh1
vh1
13:23 10.08.2010.

Ako je Marić neubrojiv, onda će Kerum u ludnicu 100 %.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije