Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi na nogama

Na osječkom trgu mrtvi golubovi: 'Nedvojbeno se truju psi, a sada evo i golubovi'

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
16.03.2018.
u 17:13

Za 16 sati danas najavljena je izvanredna konferencija za novinare gradonačelnika Ivana Vrkića i načelnika PU osječko-baranjske

Broj pasa koji su, kako sumnjaju veterinari, otrovani u Osijeku, po podatcima je policije i dalje dva, no zaštitari životinja tvrde kako je višestruko veći. Dodatnu paniku izazvala je i informacija kako je na glavnom gradskom trgu u petak osvanulo desetak mrtvih golubova.

Sumnjiva bijela tvar, pronađena na nekoliko lokacija u gradu, poslana je na analizu, a policija izlazi na svaku dojavu. I ophodnje komunalnih redara nadziru prijavljene adrese. Građane se savjetuje da se obrate Centru 112 ako posumnjaju da je na ulici posut otrov. Vlasnici ljubimaca, podsjetimo, danima već strahuju kako netko namjerno truje pse po Osijeku.

Sumnjaju na otrov za štakore, koji je opasan i za ljude, pa su u panici i roditelji male djece koja se igraju u parkovima.

Kako bi smirili građane i paniku, izvanrednu su konferenciju za medije sazvali osječki gradonačelnik Ivica Vrkić i policija, a za istim stolom pridružili su im se i veterinari, ali i liječnici te deratizacijske službe. Od četiri veterinarima prijavljena slučaja u kojima se sumnja na trovanje pasa, čulo se na konferenciji, jedan je uginuo.

- Vjerojatno jest otrov, ali treba nam vremena da dođemo do točnih i konkretnih rezultata. Nedvojbeno se truju psi, a sada evo i golubovi. Svi se pitamo što se događa - započeo je gradonačelnik. Po društvenim mrežama, pojavnost je daleko veća od onoga što je prijavljeno policiji i zato pozivamo sve koji imaju bilo kakve informacije da se uključe i pomognu u rješavanju situacije. Grad je spreman platiti da što prije dobijemo rezultate analiza prikupljenih tvari - poručio je Vrkić te zamolio građane da se smire.

- Ne želim situaciju ni podcijeniti, ni precijeniti – dodao je.

Na društvenim su se mrežama, inače, pojavile čak i tvrdnje kako su se psi navodno otrovali jer su "udahnuli otrov pošprican po travi". Veterinari i liječnici su, stoga, poručili kako otrov za štakore i miševe, na koji se sumnja, nije otrovan za ljude u slučaju da ga udahnu. Isto tako, istaknuto je i kako golubovi nisu mogli uginuti od otrova za štakore.

- Istražit će se i od čega su golubovi uginuli - čulo se na konferenciji.

Sve sumnjive slučajeve građani trebaju dojaviti Veterinarskoj ambulanti "Vetam".

Ključne riječi

Komentara 31

RI
rightside
09:23 17.03.2018.

bas me zanima koliko ce policiji trebat da pronade tog idiota,,ako ce ga uopce i trazit, ako nece sjedit u foteljama i cekat dojavu ko i obicno,,troje malo sposobnijih ljudi sa "slobodnim rukama" ovo rjese za par dana,,

DU
Deleted user
17:41 16.03.2018.

Bolesni i poremećeni umovi (kojih na žalost ne nedostaje u ovoj državi)opet na djelu! Nemoguće da nitko ne zna ništa, samo se takvi štite, nije kupiti otrov samo tako jednostavno, sve to treba pročešljati kao i ove koji likuju i opravdavaju takve zločine po društvenim mrežama pa i ovdje!

DA
dahna
10:04 17.03.2018.

Čitajući komentare dođoh do zaključka ....mrzitelji pasa su i mrzitelja ljudi...i sveg živog što se kreće..a vjerojatno i mrze sami sebe....u svakom slučaju to su TOTALNI bolesnici....koje TREBA identificirati i poslat na liječenje ..a onda iza resetke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije