Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovački HDZ

Sukob Šuice i Matušića prerastao u otvoreni rat koji istražuje USKOK

matusic, hebrang, suica
Grgo Jelavić/Pixsell
04.06.2011.
u 12:00

I Jadranka Kosor upoznata s indicijama da je podatke o obitelji Šuica objavljene u Dubrovačkom vjesniku dao Matušić, koji se navodno sastao i s urednicom novina.

Ovih dana premijerka Jadranka Kosor ima velik problem jer mora odlučiti komu će vjerovati – zastupnici i bivšoj gradonačelnici Dubravki Šuici ili zastupniku i dugogodišnjem Šuičinu suradniku Frani Matušiću.

Naime, latentni sukob predsjednice Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnika i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije prerastao je u otvoreni rat. Kako doznajemo, predsjednica HDZ-a Kosor već je danima upoznata s nekim pisanim indicijama i dokazima da je Matušić zajedno s naoko ljutim neprijateljem, barem za javnost, gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem sudjelovao u pripremanju difamirajućih tekstova u Dubrovačkom vjesniku o obitelji Šuica. No, još dvoji na koji način sanirati taj problem, iako raspolaže i podatkom da su u dubrovačkom lokalu Gloriet u nekoliko navrata uoči izlaska spomenutih tekstova u Dubrovačkom vjesniku viđeni zastupnik Matušić i urednica spomenutih novina.

Premijerki Kosor pred izbore nikako ne odgovara otvaranje sukoba u stranci, ali morat će ih presjeći jer ovaj će sukob sigurno dodatno eskalirati uoči slaganja izbornih lista.

Na naš upit je li istina da je u suradnji s Vlahušićem pomogao da iziđu tekstovi protiv obitelji Šuica te da je viđen u lokalu Gloriet s glavnom urednicom Dubrovačkog vjesnika, Matušić kaže da su to gluposti. A o tome da je s cijelom stvari upoznata premijerka Kosor, ali i USKOK, zastupnik Matušić samo je, iako zatečen, kratko odgovorio da su to neistine i izmišljotine.

No nije demantirao postojanje sukoba, kao ni D. Šuica, koja ističe da je 21 godinu u HDZ-u te da su iza nje dva uspješna gradonačelnička mandata. Na prošlim izborima dobila je, kaže, najveći broj glasova, veći nego kad je oba puta izabrana za gradonačelnicu. Sada je, kaže, na čelu GO-a HDZ-a Dubrovnika koji je čvrst i homogen te obnaša treći zastupnički mandat. Ne želi vjerovati da joj se na ovakav brutalan način podmeće iz vlastite stranke.

Inače, Šuica i Matušić nekad su bili u jako dobrim odnosima i ona ga je politički podupirala. No očito su se uloge promijenile.

Komentara 32

RO
rosa
13:23 05.06.2011.

Moj komentar glasi: \"Cak i odnosi unutar HDZ-e MAFIJE ne funkcioniraju najbolje.\"

DU
Deleted user
12:23 04.06.2011.

Matušić je buzdovan HDZ-a i sjetimo se kako je na TV, javno i besprizorno, zveknuo po ak. Rudolfu nakon što je ovaj dao ostavku na poziciju šefa komisije za granice RH, zgađen postupcima HDZ-a oko političke prodaje hrv. terit.mora. Nota bene, ak. Rudolf tu funkciju godinama obavljao besplatno, pro patria sua. A taj propištali glazbenik iz frankfurtske bojne ga je \"oprao\" kao da se radi o lokalnom kopiletu iz njegovog susjedstva. A što se tiče Šujice - na krivu se namjerio odnosno ne tvrdim da je ona \"čista\", ali da ima zlatni izgovor pred organima gonjenja kad se radi o obiteljskom bogatstvu - e to ima jer je njen muž dugogodišnji kapetan luksuznih cruisera, a tko ne zna koliko je dobro plaćen taj posao u pomorskom svijetu, nek se informira preko odgovarajućih portala. Tako da je riječ o suludoj operaciji...

DR
drugTitoforever
13:23 04.06.2011.

Dok je bilo puno za pljackati onda su suradjivali. Sad je pocela borba za medjusobnu pljacku. Mafija je to. Dnevni red je vec odavno zacrtan ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije