Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sukob Šuice i Matušića prerastao u otvoreni rat koji istražuje USKOK

I Jadranka Kosor upoznata s indicijama da je podatke o obitelji Šuica objavljene u Dubrovačkom vjesniku dao Matušić, koji se navodno sastao i s urednicom novina.
04. lipnja 2011. u 12:00 32 komentara 8 prikaza
matusic, hebrang, suica
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Ovih dana premijerka Jadranka Kosor ima velik problem jer mora odlučiti komu će vjerovati – zastupnici i bivšoj gradonačelnici Dubravki Šuici ili zastupniku i dugogodišnjem Šuičinu suradniku Frani Matušiću.

Naime, latentni sukob predsjednice Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnika i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije prerastao je u otvoreni rat. Kako doznajemo, predsjednica HDZ-a Kosor već je danima upoznata s nekim pisanim indicijama i dokazima da je Matušić zajedno s naoko ljutim neprijateljem, barem za javnost, gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem sudjelovao u pripremanju difamirajućih tekstova u Dubrovačkom vjesniku o obitelji Šuica. No, još dvoji na koji način sanirati taj problem, iako raspolaže i podatkom da su u dubrovačkom lokalu Gloriet u nekoliko navrata uoči izlaska spomenutih tekstova u Dubrovačkom vjesniku viđeni zastupnik Matušić i urednica spomenutih novina.

Premijerki Kosor pred izbore nikako ne odgovara otvaranje sukoba u stranci, ali morat će ih presjeći jer ovaj će sukob sigurno dodatno eskalirati uoči slaganja izbornih lista.

Na naš upit je li istina da je u suradnji s Vlahušićem pomogao da iziđu tekstovi protiv obitelji Šuica te da je viđen u lokalu Gloriet s glavnom urednicom Dubrovačkog vjesnika, Matušić kaže da su to gluposti. A o tome da je s cijelom stvari upoznata premijerka Kosor, ali i USKOK, zastupnik Matušić samo je, iako zatečen, kratko odgovorio da su to neistine i izmišljotine.

No nije demantirao postojanje sukoba, kao ni D. Šuica, koja ističe da je 21 godinu u HDZ-u te da su iza nje dva uspješna gradonačelnička mandata. Na prošlim izborima dobila je, kaže, najveći broj glasova, veći nego kad je oba puta izabrana za gradonačelnicu. Sada je, kaže, na čelu GO-a HDZ-a Dubrovnika koji je čvrst i homogen te obnaša treći zastupnički mandat. Ne želi vjerovati da joj se na ovakav brutalan način podmeće iz vlastite stranke.

Inače, Šuica i Matušić nekad su bili u jako dobrim odnosima i ona ga je politički podupirala. No očito su se uloge promijenile.

Koronavirus u Italiji/Ilustracija
Nakon povratka iz Italije
Mlada Koprivničanka: ‘Prema meni se odnose kao da imam kugu’
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • rosa:

    Moj komentar glasi: \"Cak i odnosi unutar HDZ-e MAFIJE ne funkcioniraju najbolje.\"

  • mikrogrizzly:

    Matušić je buzdovan HDZ-a i sjetimo se kako je na TV, javno i besprizorno, zveknuo po ak. Rudolfu nakon što je ovaj dao ostavku na poziciju šefa komisije za granice RH, zgađen postupcima HDZ-a oko političke prodaje hrv. terit.mora. Nota ... prikaži još! bene, ak. Rudolf tu funkciju godinama obavljao besplatno, pro patria sua. A taj propištali glazbenik iz frankfurtske bojne ga je \"oprao\" kao da se radi o lokalnom kopiletu iz njegovog susjedstva. A što se tiče Šujice - na krivu se namjerio odnosno ne tvrdim da je ona \"čista\", ali da ima zlatni izgovor pred organima gonjenja kad se radi o obiteljskom bogatstvu - e to ima jer je njen muž dugogodišnji kapetan luksuznih cruisera, a tko ne zna koliko je dobro plaćen taj posao u pomorskom svijetu, nek se informira preko odgovarajućih portala. Tako da je riječ o suludoj operaciji...

  • drugTitoforever:

    Dok je bilo puno za pljackati onda su suradjivali. Sad je pocela borba za medjusobnu pljacku. Mafija je to. Dnevni red je vec odavno zacrtan ...