Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKLANJANJE GRBA

Sukob Penave i dijela vukovarskih branitelja

Ivan Penava
Foto: Grgur Žučko/pixsell
23.08.2016.
u 15:17

Oni su 24. kolovoz, kao Dan Vukovarskih branitelja, odabrali jer je toga dana 1991. godine zabilježen prvi opći napad na Vukovar. Luka Andrijanić je toga dana, s silosa kod Bršadina, srušio dva zrakoplova JNA.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zatražio je od predstavnika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara 2003., da uklone grb Grada Vukovara s službene  pozivnice  za obilježavanje Dana vukovarskih branitelja. 

U reagiranju Penave navodi se kako je na pozivnici istaknut i grb Grada Vukovara bez odobrenja gradonačelnika, kako je to propisano člankom 3. Odluke o mjerilima i postupku za odobravanje uporabe grba, zastave i drugih znamenja Grada Vukovara.

Pojašnjava i da je Grad Vukovar prihvatio inicijativu i odluku većine braniteljskih udruga s područja grada Vukovara temeljem koje se od 2015. godine Dan hrvatskih branitelja Vukovara obilježava  10. ožujka prisjećajući se postrojavanja nenaoružanih odreda 1991. godine u Bogdanovcima.

- Gradonačelnik  Vukovara  niti  prošle godine nije se odazvao na naš poziv. Naša Koordinacija okuplja pet udruga koje okupljaju najveći broj branitelja i stradalnika. Dan Vukovarskih branitelja 24. kolovoza mi obilježavamo već šest godina tako da mislim da bi najbolje bilo sjesti i razgovarati.

Vukovar smo mi branili i mi smo ti koji smo napravili i grb i zastavu još u vrijeme progonstva u Zagrebu, rekao je predsjednik Koordinacije Danijel Rehak.

Oni su 24. kolovoz, kao Dan Vukovarskih branitelja, odabrali jer je toga dana 1991. godine zabilježen prvi opći napad na Vukovar. Luka Andrijanić je toga dana, s silosa kod Bršadina, srušio dva zrakoplova JNA.

>> 'Vukovarce ne zanima ćirilica, nego kako da nahrane obitelj'

Ključne riječi

Komentara 2

GI
Gips
21:58 23.08.2016.

A i ovaj Penava je jedna obična varalica i Srbin

Avatar SSG
SSG
16:12 23.08.2016.

. ..Gospon Rehak&Co.-Zar nevidite da odavna Srbija"U"pravlja R.Hrvatskom preko HDZ-OVACA pa tako i u gradu Vukovaru tj.ako hoćete da imate SLUŽBENO Vukovarski Hrvatski grb na Vašoj općepriznatoj fešti 24.kolovoz morate se obratiti Vrhovnom sudu u Beograd a ne u Zagreb jer tako je nekidan HDZ odlučio. ..Poglavnik 23.i 24. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije