Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADAČI POZNATI POLICIJI

Sukob kod maksimirskog stadiona: 'Krenuli su mahati sjekirama i čekićima prema nama'

Stadion Maksimir
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
03.09.2019.
u 14:40

Zahvaljujući snimkama prolaznika, policija je identificirala počinitelje.

Trojica napadača su sjekirama i čekićima napala Tomislava M., Marija F. i njihove prijatelje prije više od mjesec dana. Protiv trojice je podignuta optužnica i određen im je istražni zatvor, a jedan od njih je još uvijek u bijegu.

Kako se žrtve prisjećaju toga dana, bila je utakmica Dinama protiv FC Suburtala. Mario i Tomislav su se s prijateljima nalazili u kafiću pokraj maksimirskog stadiona. Na putu do tamo su dva napadača Tomislava M. čekićem napali još na semaforima. Prvi incident je ispričao prijatelju kad je stigao u kafić te su nastavili gledati utakmicu, ispričali su za 24 sata.

U tom trenutku su uočili trojicu mladića kako im se približavaju sjekirama i čekićima.

- Potom su krenuli mahati sjekirama i čekićima prema nama i pozivali na sukob. Prvi sam izašao s terase i pokušao ih smiriti. Krenuli su uzmicati, a onda se prema meni zatrčao mladić u crnoj majici, kratkim krem hlačama, koji je bio osobito agresivan i snažno zamahnuo sjekirom prema meni - rekao je Mario F. za 24 sata.

Sukob nije eskalirao zaslugom Tomislava M. koji je napadače otjerao sprejem za samoobranu. Zahvaljujući snimkama prolaznika, policija je identificirala Branimira R. (23). Jan A. (23) i Zvonimira V. kao počinitelje koji su im od ranije poznati zbog nereda na sportskim natjecanjima. Zvonimir V. je bijegu, dok je Branimir R. djelomično priznao djelo, a Jan A. potvrdio sve što stoji na optužnici.

Ključne riječi

Komentara 7

IV
IvicaKerempuh
15:06 03.09.2019.

Ni Jan, ni Zvonimir, a ni Branimir nisu normalni a fali im i odgoj. Treba njihove roditelje osuditi jer su napravili takve .....idi...

Avatar Forest Trump
Forest Trump
14:52 03.09.2019.

Jesu li iz obitelji društveno poželjnig statusa ??!!

Avatar miyamoto
miyamoto
15:19 03.09.2019.

Jednom sam nabasao uoči derbija Dinamo Hajduk na maksimiru, veliku skupinu navijača-udarača. Sasvim slučajno sam nosio hajdukovo obilježje na šilterici. Napali su me četvorica i okružili. Upozorio sam ih da se odmaknu. Onda su napali. Obzirom da sam trenirao jet kun do, prvoga sam blokirao nogom u potkoljenice te velikom brzinom istom nogom produžio u glavu. Potom nogom iz okreta pogodio drugog. Zatim skokom iz okreta trećeg. Posljednjeg sam bočno mae gerijem iz zaleta odbacio 4 metra dalje. Ostali su odustali jer sam izvukao nunčake. Otišao sam u miru pogledati cvjetne aranžmane te obići zoološki vrt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije