Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOTELIJERSTVO

Šuker: U ovom trenutku nismo u mogućnosti snižavati stopu PDV-a

bajs
Arhiva VL
23.02.2010.
u 12:24

Probleme hrvatskog hotelijerstva Vladine A i B kreditne linije neće riješiti. Vanjski gubitak hotelskih kuća od 700 milijuna kuna u 2010. i dalje će rasti, a hotelijerima će od pomoći ponajprije biti model A.

Probleme hrvatskog hotelijerstva Vladine A i B kreditne linije neće riješiti. Vanjski gubitak hotelskih kuća od 700 milijuna kuna u 2010. će i dalje rasti, a hotelijerima će od pomoći ponajprije biti model A.

- Obrtna sredstva iz modela A mnogim će kolegama dobro doći za pripremu sezone, ali krediti za investicije iz modela B, bojim se, na kraju će biti preskupi - komentar je zagrebačkog hotelijera Anđelka Leke.

Za Vladine modele A i B, o kojima su jučer u Ministarstvu turizma novinarima govorili potpredsjednik Vlade Ivan Šuker i ministar Damir Bajs, mnogi hotelijeri kažu da su djelomična rješenja. U suštinu problema još se nije dirnulo.

- Razgovarali smo i o PDV-u - ponudio je jučer utjehu potpredsjednik Šuker, a na novinarsko inzistiranje i priznao:

- U ovom trenutku nismo u mogućnosti snižavati stopu.

U 2010. inače očekuje se sezona slična lanjskoj, ali i gotovo milijardu kuna investicija manje u turizmu.

- No i sa 3,5 milijardi kuna ulaganja hotelijerstvo će i u ovoj godini ostati najveći investitor u državi - zaključio je predsjednik hotelijerske udruge Kristijan Šustar.

Komentara 9

UK
Ugo Kajvez
12:39 23.02.2010.

\"Ovaj trenutak\" ... će se odugovlačiti u beskonačnosti ... vidjet će te! ......

UK
Ugo Kajvez
13:21 23.02.2010.

23.02.2010. u 12:56h Venlo . Hahaha ..... . usput ... google ... . Debt Dynamite Dominoes: The Coming Financial Catastrophe

OB
-obrisani-
00:39 24.02.2010.

Očekujemo veliku i snažnu turističku sezonu.Zbog povećanog PDV-a i povečanja cjena energenata Plin,Struja te lanćane reakcije u svezi s time,,povećali smo i sve cjene turističkih aranžmana.Stranci navalite i napunite nam proraćuneeeeeeeee,,jerr nammm trebaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije