Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirovina

Šuker: U 2010. broj umirovljenika povećat će se za 30.000

vlada (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
09.09.2010.
u 16:01

Neki pitanje MMF-a otvaraju pomalo neodgovorno i stvaraju klimu kao da je u Hrvatskoj kaos, iako država sve svoje obveze podmiruje na vrijeme – ustvrdio je Šuker.

Zbog “nerealnih procjena procjenitelja i Porezne uprave” država nije uspjela prodati veliki dio nekretnina koje je htjela prodati, kazao je na sjednici Vlade državni tajnik Središnjega državnog ureda za raspolaganje državnom imovinom Jozo Sarač te najavio novi krug prodaje državnih nekretnina. Za početak deset objekata u vlasništvu MORH-a ukupne procijenjene vrijednosti od oko 2,5 milijardi kuna.

- Nekretnine će se prodavati isključivo putem javnog natječaja, a početnu cijenu za njih određivat će radna skupina koja će uzeti u obzir lokaciju, stanje nekretnine, mogućnost gradnje i nadogradnje te niz drugih parametara – objasnio je Sarač te ustvrdio da će, ako za neku nekretninu ne bude zanimanja, država moći smanjiti cijenu za 15 dana do 50 posto.

U okviru Programa gospodarskog oporavka Vlada je izvijestila i da je Ministarstvo gospodarstva otvorilo natječaje za 55 članova nadzornih odbora, Ministarstvo poljoprivrede za 29 te za 75 članova iz resora mora, prometa i infrastrukture, dok je Ministarstvo financija raspisalo natječaje za članove NO u pet društava.

Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker obrazložio je izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine te upozorio na problem mirovinskog sustava. Rekao je da ćemo godinu završiti sa 30.000 umirovljenika više nego prije godinu dana te da je za mirovine iz državnog proračuna u osam mjeseci isplaćeno 10,7 milijardi kuna, dok je od doprinosa prikupljeno tek 12,6 od potrebnih 23 milijarde kuna.

Osvrnuo se i na prizivanje MMF-a te ustvrdio da za to nema nikakvih argumenata.

- Neki pitanje MMF-a otvaraju pomalo neodgovorno i stvaraju klimu kao da je u Hrvatskoj kaos, iako država sve svoje obveze podmiruje na vrijeme – ustvrdio je Šuker.

Kosor je zaključila da neki MMF prizivaju jer se približavaju parlamentarni izbori, a poručila je da treba biti strpljiv i dočekati izbore.

Unatoč krizi Vlada je za novčane nagrade hrvatskim sportašima koji su ove godine osvojili medalje odlučila izdvojiti 414.000 kuna.

Komentara 74

QU
QuickPlayer
19:38 09.09.2010.

Evo i drugog plaćenika. Živio Pippo9 i Bog ti dao zdravlja. Pameti i poštenja očito nije.

Avatar morski covik 1
morski covik 1
06:19 10.09.2010.

I konje ubijaju, zar ne?

MB
mr_brown
17:08 09.09.2010.

banda lopovska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije