Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar financija

Šuker: Neće Rohatinski stopirati nijedan projekt naših poduzeća

rohatinski
Foto: Patrik Macek/Večerni list
1/3
13.04.2010.
u 13:16

Šuker naglašava da ne valja ponovno raditi i izmišljati sukobe te dodaje da je suradnja između guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i Vlade odlična i da će, ako bude potrebe, razgovarati.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker izjavio je da je pogrešno shvaćena izjava guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da neće otpuštati sredstva za Vladine projekte.

>> HNB više neće pomagati Vladu dodatnim novčanim injekcijama

- Nije točno preneseno što je Rohatinski rekao - tvrdi ministar. Naime, naglasio je da, ako model B (pomoć tvrtkama koje su dugo u poteškoćama) šteka, usporava ili se ne razvija, može doći do toga.

Međutim Šuker naglašava da ne valja ponovno raditi i izmišljati sukobe dodajući da je suradnja između guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i Vlade odlična te da će razgovarati bude li potrebno.

- Neće kolega Rohatinski stopirati nijedan projekt naših poduzeća - uvjerava ministar. Moramo također naći model, to molim kolegu Šimonovića, da se spriječi otvaranje bezbroj tvrtki i da se konačno onemogući da netko ne plaća porez državi ili radove ili uslugu koju mu je netko drugi napravio te da nakon toga jednostavno otvori novu tvrtku. Morat ćemo naći model, a ako ne bude nikako drugačije moguće, Ministarstvo financija to će rješavati preko OIB-a - nastavio je Šuker.

To se ne smije dopustiti i tako ćemo riješiti veliki problem međusobne nelikvidnosti - nastavio je. Sindikati nisu odbili naš prijedlog izmjena i dopuna kolektivnog ugovora, samo su odgovorili na naš prijedlog, a mi ćemo nastaviti raspravu za stolom. Svi sporovi završavaju za stolom pa će tako i ovaj. Neki ne shvaćaju da je vrijeme krize i da se moramo drugačije ponašati.

Komentara 51

KV
kvakva
15:40 13.04.2010.

Šimonović je kriv - kaže Šuker jer omogućuje beskonačna registriranja mutnih tvrtki! I to kaže Šuker novinarima, ne ministru Šimonoviću. I ovaj slučaj, kao detalj, ali vrlo važan, dokazuje - sadašnja je Vlada trula, zakoni, sudovi, pravosuđe namješteni su interesima krupnog kapitala i muljatora, ako već ne i kriminalnih kvazigospodarskih firmi. Zna li tko izlaz, ali pravi, a ne ovakav kakav vidi Šuker, tj. opanjkavanje Šimonovića.

OB
-obrisani-
15:17 13.04.2010.

Na celu USA Federal Treasury Timothy Geitner, na celu Federal Reserve Ben Shalom Barnanke,na celu \"HN\"B Zeljko Rohatinski......................Pametnom dostatno!!!

PI
Pippo9
14:27 13.04.2010.

Suradnja je dobra,i mora biti dobra pogotovo sada,guverner je naglasio da je primarno pomoci tvrtkama koje su vec dulje vrijeme u poteskocama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije