Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šuker: Neće Rohatinski stopirati nijedan projekt naših poduzeća

Šuker naglašava da ne valja ponovno raditi i izmišljati sukobe te dodaje da je suradnja između guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i Vlade odlična i da će, ako bude potrebe, razgovarati.
13. travnja 2010. u 13:16 51 komentara 3 prikaza
rohatinski
Foto: Patrik Macek/Večerni list
Pogledajte galeriju 1/3

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker izjavio je da je pogrešno shvaćena izjava guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da neće otpuštati sredstva za Vladine projekte.

>> HNB više neće pomagati Vladu dodatnim novčanim injekcijama

- Nije točno preneseno što je Rohatinski rekao - tvrdi ministar. Naime, naglasio je da, ako model B (pomoć tvrtkama koje su dugo u poteškoćama) šteka, usporava ili se ne razvija, može doći do toga.

Međutim Šuker naglašava da ne valja ponovno raditi i izmišljati sukobe dodajući da je suradnja između guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i Vlade odlična te da će razgovarati bude li potrebno.

- Neće kolega Rohatinski stopirati nijedan projekt naših poduzeća - uvjerava ministar. Moramo također naći model, to molim kolegu Šimonovića, da se spriječi otvaranje bezbroj tvrtki i da se konačno onemogući da netko ne plaća porez državi ili radove ili uslugu koju mu je netko drugi napravio te da nakon toga jednostavno otvori novu tvrtku. Morat ćemo naći model, a ako ne bude nikako drugačije moguće, Ministarstvo financija to će rješavati preko OIB-a - nastavio je Šuker.

To se ne smije dopustiti i tako ćemo riješiti veliki problem međusobne nelikvidnosti - nastavio je. Sindikati nisu odbili naš prijedlog izmjena i dopuna kolektivnog ugovora, samo su odgovorili na naš prijedlog, a mi ćemo nastaviti raspravu za stolom. Svi sporovi završavaju za stolom pa će tako i ovaj. Neki ne shvaćaju da je vrijeme krize i da se moramo drugačije ponašati.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • kvakva:

    Šimonović je kriv - kaže Šuker jer omogućuje beskonačna registriranja mutnih tvrtki! I to kaže Šuker novinarima, ne ministru Šimonoviću. I ovaj slučaj, kao detalj, ali vrlo važan, dokazuje - sadašnja je Vlada trula, zakoni, sudovi, pravosuđe namješteni su interesima ... prikaži još! krupnog kapitala i muljatora, ako već ne i kriminalnih kvazigospodarskih firmi. Zna li tko izlaz, ali pravi, a ne ovakav kakav vidi Šuker, tj. opanjkavanje Šimonovića.

  • -obrisani-:

    Na celu USA Federal Treasury Timothy Geitner, na celu Federal Reserve Ben Shalom Barnanke,na celu \"HN\"B Zeljko Rohatinski......................Pametnom dostatno!!!

  • Pippo9:

    Suradnja je dobra,i mora biti dobra pogotovo sada,guverner je naglasio da je primarno pomoci tvrtkama koje su vec dulje vrijeme u poteskocama