Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U saboru o monetizaciji

Šuker: Hrvatske autoceste nisu ničija politička prćija

šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.04.2015.
u 11:50

Tvrdi da se danas ne bi ni vodili ovi razgovori da je usvojen amandman HDZ-a na Zakon o koncesijama kojim su predlagali da se ne smije ići u nikakvu prodaju HAC-a, HEP-a ni bilo koje druge tvrtke bez posebnog zakona koji će biti raspravljen Saboru

Laburist Dragutin Lesar saborsko je jutro započeo zahtjevom za stanku kako bi kritizirao izjavu ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića da, ako ne provede monetizaciju autocesta po planu B, neće biti novca za isplatu mirovina i plaća.

– Isplata mirovina u Hrvatskoj bila je i prije Dončića, bit će i nakon Dončića. Međutim, ova njegova izjava je s jedne strane uznemirivanje javnosti neistinama i s druge strane pokušaj zastrašivanja lomljenja otpora građana koji su tražili referendum o sudbini autocesta i političkih oponenata koji su također iskazali protivljenje takvom modelu. To je i zlouporaba dužnosti i autoriteta ministra člana Vlade – kaže Lesar koji slanje takvih poruka vidi kao "neodgovorno ponašanje, nedopustivo i neprihvatljivo".

– Svi bismo mi u Hrvatskoj trebali biti taoci njegove arogancije i taštine koju iskazuje u svojem svakom javnom nastupu kada tvrdi da je jedini i najpametniji znalac u gospodarenju autocestama – dodaje Lesar te pojašnjava kako je model B monetizacije prodaja HAC-ONC-a, koji je sličan posao pokušaju monetizacije. I dok je model koncesija imao određeni vremenski rok, a ovaj model predviđa vječno davanje upravljanja i gospodarskog iskorištavanja autocesta – tvrdi Lesar.

Hrvatske autoceste nisu ničija politička prćija. Nitko nema pravo prijetiti hrvatskim umirovljenicima kako neće dobiti ionako jadne i bijedne mirovine. Sve je to samo zato što netko nije bio u stanju provesti strukturne reforme, a mirovine, plaće i hrvatski proračun nemaju nikakve veze s pričom o HAC-u – naglasio je i HDZ-ov Ivan Šuker. Tvrdi da se danas ne bi ni vodili ovi razgovori da je usvojen amandman HDZ-a na Zakon o koncesijama kojim su predlagali da se ne smije ići u nikakvu prodaju HAC-a, HEP-a ni bilo koje druge tvrtke bez posebnog zakona koji će biti raspravljen Saboru.

>> 'Moja izjava krivo je interpretirana, nisam želio plašiti ljude'

Komentara 20

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
11:59 29.04.2015.

Dončić da imalo drži do svoje riječi već bi odavno dao ostavku... Stoga njegove izjave ne treba shvaćati ozbiljno...

MI
mismis
12:30 29.04.2015.

Meni nije jasno kaj se gosp. šuker uopce javlja? ministar financija koji je krenuo sa zaduzivanjem, a od kad su izgubili izbore nikakve konkretne prijedloge nije dao (ni u Saboru ni u svojim izjavama) samo prica kak to nije dobro i da nema novaca. ma da?! pa tak bi i ja mogla govorit i dobivat placu. a kaj je najgore opet ce postat ministrom financija! narod stvarno voli nesposobne. oces ove kaj su sad, oces ove kaj ce doc.. nadam se samo da ce se neko cudo dogodit pa da ce ljudi izabrat nekog treceg. barem u toj mjeri da ni jedni ni drugi nemaju veloki vecinu

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
12:17 29.04.2015.

Dončić laže narod. Obećao je odstupiti, a sad prodaje maglu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije