Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rebalans proračuna

Šuker: 2011. je godina oporavka i izlaska iz krize

suker
Anton Ficko/VLM
14.08.2010.
u 15:44

- Možda Milanovićeva izjava politički dobro zvuči, ali u naravi ne predstavlja ništa novo, nego je nešto već viđeno. Očekivao sam brojke, a logično bi bilo da su iznijete i neke mjere, no sve je to izostalo, rekao je Šuker.

Starom otrcanom pričom nazvao je izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o državnom proračunu uoči za kraj kolovoza najavljenom rebalansu ministar finnacija Ivan Šuker koji je konferenciju za novinare sazvao u Crikvenici, mjestu u kojem ima vikendicu i inače provodi godišnji odmor. Ovaj put došao je samo na vikend, jer, kako je kazao jedini u Vladi nije iskoristio ni dana godišnjeg odmora i to upravo radi intenzivnog rada na rebalansu posljednjih mjesec i pol dana.

- Možda Milanovićeva izjava politički dobro zvuči, ali u naravi ne predstavlja ništa novo, nego je nešto već viđeno. Očekivao sam brojke, a logično bi bilo da su iznijete i neke mjere, no sve je to izostalo, rekao je Šuker. Osvrnuo se i na dio Milanovićeve izjave prema kojemu rebalans kasni, jer ga je trebalo donijeti u srpnju, te na kritiku kako za to ne treba sazivati izvanrednu sjednicu Sabora krajem kolovoza.

- Rebalans se donosi kada se ne mogu izvršavati obveze, a to do sada nije bio slučaj naprosto zato što su sve obveze iz proračuna isplaćene. Stoga ne vidim  nijedan argument za tu tvrdnju. S druge strane vezano za datum, nisam ja kriv što su u SDP-u naučili "luftati" pa imaju ferje po tri mjeseca, rekao je Šuker.

Za Milanovićevo predviđanje kako će ovogodišnji deficit dostići gotovo 20 milijardi kuna ustvrdio je da je stvarno smješno, a nije poštedio ni ekonomskog stratega SDP-a Branka Grčića koji je na konferenciji za novinare bio u društvu Z. Milanovića. Za nj je kazao kako sve govori to što u životu nije napravio nijedan proračun.

Neistinom je nazvao i Milanovićevu izjavu kako sve zemlje u okruženju napreduju, a Hrvatska ne. Sljedeću godinu nazvao je godinom izlaska iz krize i gospodarskog oporavka, dok je za rebalans koji će se za dva tjedna naći pred saborskim zastupnicima ustvrdio kako predstavlja kvalitetnu podlogu upravo za proračun za 2011. godinu.

Na novinarski upit na čemu će se štedjeti uskratio je odgovor pojasnivši da će to ovisiti o varijanti rebalansa koja će se dogovoriti s koalicijskim partnerima. - To ćete ubrzo vidjeti, jer je rebalans u završnoj fazi i sljedećeg tjedna će se dogovoriti varijanta s koalicijskim partnerima, rekao je Šuker. Tek, vezano uz visinu mirovina, napomenuo je kako su one posljednje što bi se diralo ili trebalo dirati.

Komentara 102

DU
Deleted user
20:24 14.08.2010.

opet lupa gluposti mi se nikada nećemo izvuć iz krize jer toliko afera na broj stanovnika nebi izdržala ni švicarska

TE
telex
17:46 14.08.2010.

www.TELEX.hr novi portal sa vijestima iz Hrvatske.

ŽI
živac
16:32 14.08.2010.

Pa o čemu ovaj debeli Šuker priča, očito mu je zbog mase i obujma tijela, srce prestalo dovodit kisik do mozga, jer očito prema njegovom, samo zadnje zaduženje od 13.000.000.000 kuna, vratit ćemo za nekoliko mjeseci, pa ovaj debeli stvarno nije normalan!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije