Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šuica: Moje imenovanje za potpredsjednicu EPP-a pokazuje koliko je HDZ jak u Europi

Na skupu u Rotterdamu novim čelnikom EPP-a proglašen je Nijemac Manfred Weber koji je naslijedio Poljaka Donalda Tuska. Šuica je kazala kako je njegov program kompatibilan s radom EK-a
01. lipnja 2022. u 16:40 11 komentara 440 prikaza
Zagreb: U NSK održana konferencija o budućnosti Europe - Doprinos Republike Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica u srijedu je rekla da njezin izbor za potpredsjednicu Europske pučke stranke (EPP) pokazuje koliko je HDZ jak i uvažavan na europskoj razini. 

Šuica je u srijedu na skupu u Rotterdamu imenovana jednom od desetero novih potpredsjednika EPP-a. Dobila je peti najveći broj glasova.

„Mislim da to pokazuje koliko je HDZ snažan na europskoj razini i koliko nas uvažavaju“, rekla je Šuica, prva u povijesti na tom položaju iz Hrvatske. 

Zahvalila je premijeru Andreju Plenkoviću koji ju je predložio za tu funkciju i „vjerovao da može proći“, pa dodala da će ovim imenovanjem „moći napraviti nešto više za našu Hrvatsku i naš HDZ“. 

Na skupu u Rotterdamu novim čelnikom EPP-a proglašen je Nijemac Manfred Weber koji je naslijedio Poljaka Donalda Tuska. Šuica je kazala kako je njegov program kompatibilan s radom EK-a.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u Nizozemskoj je rekao da je Šuičino imenovanje potvrda „njezinog uspješnog dosadašnjeg rada“ u EK-u, da to jača utjecaj HDZ-a „unutar europske obitelji“, te da je to i uspjeh Hrvatske. 

EPP je na svom skupu usvojio dokument o budućnosti Europe, kao i 14 rezolucija, među kojima je i ona o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Grlić Radman je rekao da je za tu rezoluciju zaslužna Hrvatska. 

Pučani su u Rotterdamu razgovarali i o načinima daljnje pomoći Ukrajini te o njezinoj europskoj perspektivi. 

>> VIDEO Povjerljivi britanski izvještaj: Ruska vojska mogla bi se raspasti zbog velikih gubitaka

Varšava: Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, na sastanku u Ministarstvu obitelji i socijalne politike NOVA FUNKCIJA Dubravka Šuica izabrana za potpredsjednicu europskih pučana Zagreb: Središnji predizborni skup HDZ-a za izbore za Europski parlament Novo čelništvo Europske pučke stranke S Weberom i Šuicom jača utjecaj HDZ-a u pučanima Sunčana Glavak Europski parlament Migracijski izazovi Migracijska politika delikatno je pitanje na koje Unija mora pronaći odgovor

 

staford
cane corso i američki stafordski terijer
Užas u Brodu: Dva psa preskočila ogradu i napala 59-godišnjaka i njegovog psa
Hrvatski ured za osiguranje
OSIGURAJ SE
Kako biti spreman za nepredvidive i neizvjesne životne situacije?