Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanader u bolnici

Suić: Nije bio spin, Sanader je imao dogovorenu hospitalizaciju!

'28.10.2011., Zupanijski sud, Trg Nikole Subica Zrinskog 5, Zagreb - Ivo Sanader, bivsi premijer i bivsi predsjednik HDZ-a prvi put u sudnici gdje mu se sudi po prvoj optuznici koju je protiv njega po
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/3
Autor
Sonja Hoffman
29.10.2011.
u 19:25

Zbog nove terapije može biti i komplikacija pa je prvih dana nužan liječnički nadzor, objasnio je kardiolog prof. Miličić

Bivši premijer Ivo Sanader na kardiologiji KBC-a Zagreb ostaje do ponedjeljka, potvrdio nam je njegov kardiolog prof. Davor Miličić. Iako se u petak navečer, nakon što je Sanaderu obavljena koronarografija koja nije otkrila značajnije suženje krvnih žila i potrebu za ugradnjom stenta, bivšeg premijera planiralo premjestiti u Bolnicu za sobe lišene slobode već u subotu, nalazi pretraga obavljenih tijekom noći pokazali su da to nije moguće.

– Nalazi holtera, koji je tijekom noći mjerio pacijentov srčani ritam i rad, pokazali su daljnje srčane aritmije pa smo promijenili terapiju i uveli novi antiaritmik. Nova terapija može imati i komplikacije, pa je prvih dana nužan je liječnički nadzor – objasnio je prof. Miličić te otkrio da su pretrage pokazale da Sanader ima strukturne promjene i oštećenja na srcu – što su posljedice višegodišnjeg lošeg liječenja povišenog krvnog tlaka – pa je nužno promijeniti i drugi dio lijekova koje je uzimao.

– No, zdravlje mu nije neposredno ugroženo. On ima bolesno srce, ali nema neposredne opasnosti od srčanog udara – istaknuo je Miličić. Također, ističe, Sanader nema povišen šećer, kako je sam tvrdio, no stres zbog boravka u zatvoru i suđenja mogao je i može pojačati srčanu bolest pa je nužno njegovo stanje držati pod liječničkom kontrolom.

– Bude li se pacijent pridržavao terapije, ne vidim razloga da za suđenje ne bude sposoban već idući tjedan – poručio je prof. Miličić.

Kako doznajemo, Sanaderu će u ponedjeljak biti obavljena i ergometrija. Ta pretraga mjeri srčanu funkciju dok pacijent "trči ili hoda" na traci, a uobičajena je nakon što se ultrazvukom otkriju strukturna oštećenja tog organa te koronarografijom potvrde suženja i promjene na krvnim žilama.

Iako nitko ne želi javno komentirati nalaze bivšeg premijera, dvojica poznatih zagrebačkih liječnika slažu se da Sanaderovi nalazi pokazuju da njegovo stanje nije jako ozbiljno te da mu ne prijeti opasnost od infarkta. Smatraju da njegovi nalazi odgovaraju njegovoj dobi, a blago povišen tlak ne iznenađuje s obzirom na stres kojemu je izložen. Što se koronarografije tiče, ona je Sanaderu obavljena kroz arteriju na ruci, što smanjuje mogućnost komplikacija pa je u BOLS mogao biti otpušten već u subotu ujutro – rekao je naš izvor.

Suić: Nije bio spin, imao je pregled u četvrtak!
– To što je Sanader završio u bolnici nije nikakav spin kojim je želio odgoditi suđenje. Sanader je na pregledu kod prof. Miličića bio u četvrtak i tada je dogovorena hospitalizacija za sljedeće jutro – tvrdi Suić. S druge strane, prof. Miličić kaže da nije znao da bi u petak bivši premijer trebao biti u sudnici te da bi isto liječenje preporučio svakom pacijentu s nalazima poput Sanaderovih.

Komentara 27

TO
Toni50
19:47 29.10.2011.

Zbunjeni su več u samome poćetku a i \"sudac je pravi\" šta niste to sredili prije sa lječenjem ! Djeli pametni ukor več da pokaže kako je pametan i zna kako osuđenik zatvorenik ima utjecaj na termine sa bolnicom ii lječenjem bez ikakovih problema i samostalnim odlučivanjem.. Dokaz da je zelen i pod utjecajem prijatelja suda-ca više nego što se i očekivalo !

PR
Protivcenzure
19:49 29.10.2011.

nije mi ga žao ali sanader NEMA fer suđenje ovo još nije pravna država i ovo nije borba protiv KORUPCIJE već zadovoljavanje kosoričinog povrijeđenog ega.

HU
husli
23:58 29.10.2011.

Te je bolesti zaradio na \" Malo vitra\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije