Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haag

Sudsko vijeće zabranilo Ratku Mladiću govoriti u sudnici

ratko mladić
AFP/PIXSELL
28.09.2012.
u 18:48

Ratko Mladić i dalje će moći svojim braniteljima dostavljati zabilješke, ali "tiho'', a konzultacije s odvjetnicima dopuštene su za vrijeme pauze

Nakon što je pet puta primilo pritužbe o ponašanju optuženog prema petero svjedoka, pretresno vijeće Haaškog tribunala zabranilo je Ratku Mladiću govoriti u sudnici, ali će i dalje moći svojim braniteljima dostavljati zabilješke, ali "tiho", a konzultacije s odvjetnicima dozvoljene su za vrijeme pauze, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na predsjedavajućeg suca Alphonsa Oriea.

Orie je dodao kako je optuženi u tri navrata iznio zapažanja o svjedoku i rekao da svjedok laže, dok je na svjedočenje drugog svjedoka reagirao "verbalno ili na drugi način". 

– Svako kršenje novog režima dovest će do udaljivanja iz sudnice – pojasnio je sudac Orie te dodao kako "Vijeće ne razumije riječi koje Mladić govori, ali drugi ga mogu razumjeti" i da se on "stalno iznova upliće u svjedočenje svjedoka". Na primjedbu glavnog branitelja Branka Lukića kako Mladić piše sporo i polako i bude već kasno kada branitelji dobiju bilješku, sudac Orie je uzvratio da "vijeće nije spontano uspostavilo novi režim, već zato što nema drugog načina da zaštiti svjedoke".

>> Jegdiću za skrivanje Ratka Mladića šest mjeseci zatvora

Komentara 2

TO
Toni50
19:07 28.09.2012.

Sudsko vijeće zabranilo Ratku Mladiću govoriti u sudnici Tako se najlakše i najsigurnije presudi .. Odavno je i hrvatima taj sud poznat po svojoj zlo - čudi ....

OB
-obrisani-
19:43 28.09.2012.

kadija te tuži kadija sudi. Šešelj je od Haga napravio smetlište . Pa sad pokušavaju da spreče novo srozavanje. Mada su se pokazali da nisu nikakvo medjunarodno sudstvo. Među sudijama nema sudija iz zemalja koje nisu članice NATO ili privrženežene . To je NATO tribunal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije