Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD KRINKOM ZAŠTITE PRIVATNOSTI
Povratak na članak

Sudovi provode zakon koji više nije na snazi

Ministarstvo pravosuđa, pod krinkom zaštite prava privatnosti optuženika, onemogućilo je hrvatskoj javnosti da zna kome se, kada i zbog čega sudi

Komentari 13

Avatar Observer
Observer
09:29 04.11.2019.

U opcoj pravosudnoj i birokratskoj djungli vise se ni suci ne snalaze a kamo li obican gradjanin .

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:52 04.11.2019.

a kome bi sve trebali biti dostupni podaci o tome kome se i kada, radi čega, sudi? čisto me zanima, jer sve dok sud pravomoćnom odlukom nekog ne spozna krivim, on je nevin! a vi biste sad htjeli znati odmah protiv koga se i zbog čega vodi postupak... zar ne vidite da je to u rangu želje da ja npr. znam koje su sve žene u gradu u drugom stanju, i kad su naručene kod ginekologa, i radi čega?! netko bi rekao da je to privatna stvar, al je i sudsko ročište čisto privatna stvar pojedinca. a što je javni interes ipak nam neće određivati mediji... ako budu, nagrabusili smo.

VL
TO
Toni66
09:28 04.11.2019.

Sudovi provode zakon koji više nije na snazi, a zakonodavac donosi na snagu zakon koji nije postojao ili nije bio aktiviran kad je Dr. Sander bio Premijer na primjer ; tako da ga mogu po tome zakonu "proganjati" zatvarati .ti . Ljepota života u demonkraciji i svi presretni . A kurvinska vlast ( EU-.robije Velike YU) sve to dozvoljava i ne miješa se jer njoj je bitno da se njen diktat apsolutno sprovodi što njoj funkciju i korist dovodi!!!

VL
AG
AA_gun
09:20 04.11.2019.

kome bi bilo logično da svi sudski postupci budu transparentni, znači datum kad je pokrenut, koji sudac je dodijeljen u koj je trenutnoj fazi itd ?

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:55 04.11.2019.

je, došlo vrijeme da se kažnjavaju nevini, a puštaju zločinci... ne znam nikog koga je sud kaznio, a da nije tvrdio da je nevin...

VL
Avatar tkozna
tkozna
09:54 04.11.2019.

Hrvatska zemlja ćudesa. Od sada će sudovi stavljati na oglasne ploče komad papira na kojem će pisati kada je kome suđenje kao nekada u SR Hrvatskoj. Ako je protiv nekoga otvoren sudski postupak upravo uključenje javnosti u pračenje sudskog postupkaa je jedna od premisa poštenog suđenja. Grozi me pomisao da će se ova odluka o skrivanju sjednica ili rasprava pred sudovima (skrivanjem imena optuženih) sačuvati u cilju isključivanja javnosti. Bože moj, što nas još čeka!?

VL
DU
Deleted user
13:30 04.11.2019.

Pa da i pljačka se nemilice jer se sudi prema zakonu kojeg više nema.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
12:07 04.11.2019.

Neovisna država je ne samo slobodna, demokratska i prosperitetna država (gledajući unazad), već i pravna država. Za sve ove vrijednosti vrijedilo je ginuti, krvariti gaće i stezati kaiše u Domovinskom ratu. Suma sumarum sve te žrtve su bagatela u odnosuu na pravice koje su stekli naši zaslužni vjerodomoljubni dvonožni glodari, dok dvonožni papkari i kopitari mogu u stampedu juriti u bijeli svijet, trbuhom za kruhom, zar ne?

VL
KO
Kora
10:37 04.11.2019.

Trebalo bi se jače uputiti u materiju, pa onda dati zaključak. A otkud vremena?

VL
PH
Petarstijena-HR
10:54 04.11.2019.

Općinski sud u Splitu, i osoblje nestručno i apsolutno nekompetentno....Ima pojedinih sutkinja, da se čovjek zapita jesu li one uopće završile i srednju školu...To posebno osobe koje su fakultetski obrazovane, vrlo lako primjete. na raspravama..., da su apsolutno nekompetentne, bez elementarnog pravnog znanja...1993.g od 43 suca iz SFRJ, je ostalo 13 sudaca, ostaleje dovukao HDZ..Toliko o povjerenju u pravosuđe...

VL
PH
Petarstijena-HR
10:41 04.11.2019.

Nedopustivo je da jedan od najvažnijih elemenata državne vlasti-sudstvo-apsolutno ne funkcionira. Time automatski država ne postoji i nefunkcionira, ljudi nemaju povjerenje ni u takvu državu.

VL
PH
Petarstijena-HR
10:18 04.11.2019.

HR sudstvo je u debelim govnima, nestručno, korumpirano, apsolutno bezvlašće. Ministra treba smjeniti, sudove raspustiti, uvesti protektorat EU nad sudstvom, sve digitalizirati....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.