Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Suđenje šestorici branitelja za ratni zločin nad srpskim civilima

09.12.2008.
u 17:48

POŽEGA – U Požegi je nastavljeno suđenje šestorici branitelja koji su optuženi za ratni zločin nad srpskim civilima počinjen u studenome 1991. godine, ali je bilo zatvoreno za javnost.

– Iz Republike Srbije od Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu zaprimili smo podnesak kojim nas obavještavaju da svjedok koji bi danas trebao biti ispitan, s obzirom na prijetnje upućene njegovim sestrama, koje žive u Republici Hrvatskoj, ne želi dati svoj iskaz pred javnošću. Predloženo je stoga da se javnost isključi s rasprave za vrijeme njegova svjedočenja – objasnio je odluku o zatvaranju rasprave za javnost predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Požegi Predrag Dragičević.

Na suđenju u Požegi jučer je svjedočio Jovo Krajnović, jedan od šestero civila koji je preživio zlostavljanja u Ribnjacima 1991. godine, dok je njegov otac Mijo svoj iskaz, zbog starosti i bolesti, dao u ponedjeljak videovezom u Osijeku.

Obojica sada žive u Srbiji. Inače, na jučerašnjoj raspravi petorica optuženih pojavila su se sa schanzovim ovratnicima, jer je vozilo kojim su u ponedjeljak putovali u Osijek sudjelovalo u prometnoj nesreći. Službeno je vozilo u Ulici Leopolda Mandića, zbog velike gužve u prometu, lagano udario 43-godišnji muškarac u vozilu našičkih registracija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije