Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA PUKANIĆA

Suđenje Milovanoviću i Jociću premješteno u Centralni zatvor

jocic
HaloPix/Pixsell
05.03.2012.
u 19:23

Suđenje je doslovno u posljednji trenutak, bez ikakve prethodne najave, zbog sigurnosnih razloga iz zgrade Specijalnog suda premješteno u Centralni zatvor

Pokušaj bijega prije mjesec dana, "skupo" je stajao Željka Milovanovića i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam koji su zajedno s Milenkom Kuzmanovićem pred Specijalnim sudom u Beogradu optuženi za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. Naime, suđenje je doslovno u posljednji trenutak, bez ikakve prethodne najave, zbog sigurnosnih razloga iz zgrade Specijalnog suda premješteno u Centralni zatvor.

Uz to, kako se doznalo na suđenju koje je jučer odgođeno zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog od članova vijeća, Milovanović i Jocić, zbog Milovanovićeva pokušaja bijega, "uživaju" specijalni tretman. U Jocićevu slučaju to znači da mu je u ćeliju ugrađena kamera koja ga prati 24 sata, dok je Milovanović stalno vezan. Točnije, vezane su mu i ruke i noge. Čak i kada komunicira sa svojim braniteljima, a u ćeliji ne smije imati ni olovku. Takav tretman očekivano je izazvao negodovanje kod branitelja spomenutog dvojca koji su tražili da se provjeri tko je i zašto odredio takve mjere.

Jocić je, naravno, po svome običaju situaciju iskoristio za još jedan cirkus u sudnici Centralnog zatvora.

– Znate, pratio sam ja suđenja i prije i nikada nije bilo ovako. Gledao sam suđenje O. J. Simpsonu i njega nisu ovako tretirali. Ako kamera već mora biti uključena, normalno je da to bude poslije 22 sata, a ne cijeli dan i to iznad stola na kojem su moji papiri. Tako se krše moja ljudska prava, a zbog toga od četvrtka odbijam hranu – kazao je Jocić prije no što je njegov ekspoze prekinuo Vladimir Vučinić, predsjednik sudskog vijeća, koji mu je poručio:

– U svjetlu posljednjih događanja, normalno je svuda u svijetu pa i kod nas da budete pod pojačanim, specijalnim mjerama. Vaš zahtjev, Jociću, glede uključivanja kamere u večernjim satima razmotrit ću. A što se tiče vas, Milovanoviću, vama je pritvor određen po drugom predmetu, pa ovo sudsko vijeće ne može odlučivati o mjerama – kazao je sudac.

Jocić je inače zatražio i da se proces protiv njega ukine te vrati na tužiteljsku istragu jer bi, kako je kazao, tada optužnica protiv njega sigurno bila odbačena. Inače, njemu nije prvi put da mu se sudi u zatvoru, a uzrok tome bili su kao i danas - sigurnosni razlozi.

Komentara 1

TO
Toni50
11:00 06.03.2012.

Ovo mi je super kako se može ljepo zatvoriti koga god zaželiš optužiti i osuditi. kada nemožeš nemaš dokaza i ništa pomogne toi btratska susjedna država sa \"njihovim\" svjedocima ! I onda se mirno i spokojno spava ! Tko jeje ubio Pukanića zna se Srbi a tko ga je čuvao Hrvati - specijalci profesionalci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije