Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrijali ga

Sudit će mu: Gadafijev sin Saadi izručen Libiji!

Saadi Gadafi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
06.03.2014.
u 18:06

Njegovo izručenje dolazi u trenutku održavanja međunarodne konferencije o budućnosti Libije u Rimu

Najozloglašeniji sin bivšeg libijskog diktatora Moamara Gadafija Saadi Gadafi izručen je Libiji gdje ga čeka suđenje za korupciju. Izručile su ga nigerske vlasti, javlja Guardian te ističe kako su vlasti u Tripoliju obećale pošteno suditi Saadiju koji je iz zemlje izbjegao nakon ubojstva oca.

Njegovo izručenje dolazi u trenutku održavanja međunarodne konferencije o budućnosti Libije. Svjetske vođe okupile su se u Rimu gdje razmatraju mogućnosti obuzdavanja nasilja u zemlji.

Danas su objavljene fotografije Saadija koji je pred izručenje obučen u plavo zatvorsko odijelo te obrijan na ćelavo.

>>Gadafi je zadnje dane života proveo hraneći se otpacima
 

Komentara 11

Avatar billybull
billybull
18:56 06.03.2014.

nije izbjegao nakon ubojstva, nego pogubljenja oca...bitna je razlika izmedu ta dva pojma

PR
Protivcenzure
20:10 06.03.2014.

sigurno će imati pošteno suđenje.

PI
pistaljka
21:12 06.03.2014.

Dok je pokojni Gadaffi bio živ, Libija je bila najnaprednija zemlja u Africi, u boljem položaju i od Južne Afrike. Učinio je više za Libiju nego svi ostali prijašnjih stoljeća. Imao je morala i nije htio biti rob zionističkim bankarima i zapadnom neoropstvu. Obznanom lansiranja libijskog zlatnog dinara i odbacivanjem jewameričkog dolara prelilo je čašu robovlasničkog zapadnjačkog strpljenja i zapadne hijene su raskomadale i iskrvavile njegovu Libiju. Umro je mučeničkom smrću. Da je kojim slučajem bio katolik i da je živio nekoliko stoljeća ranije, bio bi proglašen svecem. Obaranje aviona nad Škotskom i mnoštvo drugih zločinačkih zavrzlama je pripisano njemu, iako nije imao nikakve veze s njima. Da, tako moderni "demokracijski" zapadni fašizam djeluje. Ovakvi kukavični članci su sramota i znak dubinske moralne i intelektualne perverzije. Nevjerojatno je da ovi "novinari" iz napadnute i godinama mrcvarene Hrvatske ne znaju danas po svijetu prepoznati "tko to puca", tko je sotonski sluga i tko pravednik. Sram vas bilo! Gadi mi se takva ološ, koja ne vidi ništa pred svojim očima osim zlatnog teleta. A oni koji samo idu za zlatnim teletom, završit će na koncu u paklu. Pokoj vječni silnom i odvažnom, moralnom Gadafiju, a njegovom sinu mudrost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije