Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smirivali ga odvjetnik i sutkinja

Benac podivljao jer bi mogao u zatvor zbog prijetnji smrću susjedu

benac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
06.11.2014.
u 18:07

Vikao je, spominjao svoje ratne zasluge, govorio o osjećaju poniženja i svojoj diskreditaciji u medijima

Vladimir Benac, stopostotni invalid Domovinskog rata, izgubio je živce kada je na Općinskom sudu u Splitu čuo da bi mogao biti kažnjen s tri mjeseca zatvora zbog prijetnje smrću Denisu Bušeliću, susjedu kojega je 2008. godine pokušao ubiti pucajući mu u noge.

Vikao je, spominjao svoje ratne zasluge, govorio o osjećaju poniženja i svojoj diskreditaciji u medijima. Smirivali su ga i branitelj i sutkinja. U četvrtak je suđenje ponovo počelo pa su iskaze dali i Benac i Bušelić koji je ponovio kako mu je u kolovozu 2010. prijetio smrću. Sutkinja Marina Boko pitala ih je ima li mogućnosti da se pomire, ali nema.

Na njezino pitanje boji li se Benca, Bušelić je odgovorio kako se ne boji nikoga, ali misli da bi, s obzirom na to da je već jednom pucao u njega, to mogao opet učiniti. Zainteresiran je i za njegov kazneni progon. Benčev branitelj Boris Majić rekao je kako je Bušelić iznosio drukčije verzije događaja, a smatra da je kazna od tri mjeseca bila odmazda. Kao olakotne okolnosti nisu uzete Benčeve zasluge u ratu. Traži da ga se oslobodi krivnje. Presuda će biti izrečena u ponedjeljak.

>> Benac oslobođen za zabijanje BMW-om u zgradu policije i upad sa zoljom

Komentara 11

Avatar mama mia
mama mia
19:00 06.11.2014.

Ma dajte, pretio čovjeku da če ga ubiti pucao mu i noge pa jesmo li mi na divljem zapadu maknite ovog s ulice prije nego uistinu nekog ubije

BS
bravo_sammir
19:14 06.11.2014.

I ijednoj normalnoj drzavi bio bi ma robiji ili u bolnici na neodredjeno. Pa vec je upucao covjeka, pucao po stropovoma, prijetio zoljama. Treba ga baciti pod kljuc ili u bolnici ili zatvor.

ZA
zambezi
21:58 06.11.2014.

U zatvor treba trpati samo one koji ne prelaze cestu preko zebre i one koji se ne voze vezani i s upaljenim svjetlima. To su prijetnja čovječsnstvu,a ne ovakvi. Čemu ih uopce privodit i sudit im kad ih to ljuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije