Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokosio tri djevojke

Suđenje Deniju Županu: Je li BMW sletio s ceste zbog rupe ili kombija?

Deni Župan
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
17.10.2014.
u 15:48

Obrana, naime, pokušava dokazati kako, suprotno navodima tužiteljstva i svjedokinje Jasenke Sabljak Živić, u ulici nije bilo nikakvog kombija

Je li u Cankarevoj ulici doista bio parkiran misteriozni bijeli kombi? Pitanje je to oko kojega se vrtjela jučerašnja (petak) rasprava na suđenju Deniju Županu (21) iz Slavonskog Broda, optuženom da je u travnju prošle godine očevim BMW-im na nogostupu pokosio tri tada petnaestogodišnje djevojke koje su se vraćale kući iz škole. Jedna je učenica tom prilikom poginula, druga ostala bez noge, a treća teško ozlijeđena.

Obrana, naime, pokušava dokazati kako, suprotno navodima tužiteljstva i svjedokinje Jasenke Sabljak Živić, u ulici nije bilo nikakvog kombija te kako je temeljni razlog zbog kojega je Župan izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste udarna rupa na kolniku.

– Svjedokinja je u prvom iskazu državnom odvjetništvu kazala kako je vidjela i samu nesreću, da bi poslije to opovrgnula. Ako je taj dio njezina iskaza neistinit, onda je neistinit i ovaj koji govori o postojanju bijelog kombija – rekao je Županov branitelj Alojzije Fiuri. Obrana je osporila i iskaz policajca Andre Bačanovića, koji je sudjelovao u obavljanju očevida na mjestu nesreće i koji je u svom iskazu naveo kako je mjerenjem utvrđeno da je dubina ulegnuća na kolniku bila od dva do najviše pet centimetara.

Obrana, međutim, tvrdi kako je naknadnim vađenjem uzoraka asfalta utvrđeno kako je rupa duboka između 15 i 20 centimetara. Županov odvjetnik drži kako je policajac svojim iskazom pogodovao tvrtki Cestar i njezinu direktoru Renatu Samardžiću, kojeg je Župan kazneno prijavio jer je dan-dva nakon nesreće zatvorio oštećenje novim slojem asfalta i i protiv kojeg se vodi odvojeni postupak na Županijskom sudu. Policajac je potvrdno odgovorio na upit branitelja mora li vozilo koje se kreće tom stranom ceste prijeći kotačima preko rupe. Inače, tužiteljstvo je za okrivljenika zatražilo kaznu zatvora od pet godina, uz zabranu upravljanja motornim vozilima u istom trajanju.

>>Župan je počeo kočiti 48 metara prije mjesta udara

>>Majka poginule Ivone: Župani su poslali pismo, ali tu nema sućuti

Komentara 11

DU
Deleted user
16:33 17.10.2014.

Rupa u asfaltu ili ne, kombi ili ne, kakva je to vožnja gradskom ulicom da zbog te vožnje izleti i pokosi tri osobe?? Kolika je brzina dopuštena u gradu? Koliko je visok nogostup u odnosu na ulice ( nije valjda kao nova Mesnička- u razini s cestom)

DE
dembinjo
16:17 17.10.2014.

sletio je i ubio zbog svoje obijesti.

VL
vlatx
16:53 17.10.2014.

Jos ce ga osloboditi uz ispriku i naravno malu naknadu da ne tuzi drzavu jer su mu povrijedili ljudska prava. Zanimljivo je to kod nas, zasto se ne pogledju presude slicnih situacija u zapadnim zemljama. S njima se samo usporedjujemoo kada to odgovara politicarima. Uostalom ako presudom nece biti zadovoljan u 99% slucajeva ce je ukinuti Vrhovni sud i tako sve u krug dok ne dobije uvjetnu. Bar da donesu presudu da curama mora platiti visoku odstetu, pogotovo ovoj sto je ostala invalid zbog njega. Ako ce ici privatnom tuzbom to ce potrajati 100 godina dok se nesto presudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije