Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 204
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznat kao ulični pjevač

Suđenje Brnadi za brutalno ubojstvo žene u Rijeci: 'Pili su čaj, kada je trebao platiti račun promijenilo mu se raspoloženje'

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo u centru Rijeke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
14.09.2022.
u 16:53

Brnada koji je u Rijeci poznat kao ulični pjevač, uglavnom crkvenih pjesama napao je 68-godišnju ženu 6. veljače u kafiću Pin na riječkom Pavlinskom trgu, gdje ju je nakon ispijanja čaja i razgovora bacio na pod i udarcima joj nanio ozljede kojima je podlegla na mjestu događanja.

Na Županijskom sudu u Rijeci u srijedu je počelo suđenje 37-godišnjem Romanu Brnadi za ubojstvo 68-godišnje Darinke Krivec koju je prema optužnici početkom veljače do smrti izudarao nakon što je s njom u kafiću razgovarao i pio piće.

Brnada koji je u Rijeci poznat kao ulični pjevač, uglavnom crkvenih pjesama napao je 68-godišnju ženu 6. veljače u kafiću Pin na riječkom Pavlinskom trgu, gdje ju je nakon ispijanja čaja i razgovora bacio na pod i udarcima joj nanio ozljede kojima je podlegla na mjestu događanja.

Osumnjičeni je potom pobjegao te je hodao gol ulicama Rijeke nakon čega se prijavio policiji.

Sutkinja Ika Šarić koja predsjedava Sudskim vijećem rekla je kako je iz optužnice jasno da je Brnada u vrijeme ubojstva bio neubrojiv te potvrdila da je sposoban za raspravu. Osumnjičeni je odabrao šutnju kao obranu, a na prvom ročištu konobar je posvjedočio da je sa žrtvom pio čaj i razgovarao, ali mu se naglo promijenilo raspoloženje kad je trebalo platiti račun.

Svjedok je ispričao da je Brnada tada iz čista mira napao ženu ali su ih on i dvojica prijatelja uspjeli razdvojiti. Svjedok je dodao da je potom izašao vani kako bi pozvao policiju dok je njegov prijatelj ostao unutra kad je Brnada ponovno napao ženu, srušio je i počeo udarati.

Osumnjičeni je prije ubojstva u više navrata liječen u psihijatrijskim ustanovama, rečeno je na ročištu. Vještakinje iz područja psihijatrije i psihologije ocijenile su da je tijekom počinjenja zločina bio smanjeno ubrojiv, odnosno da nije bio sposoban upravljati svojom voljom.

Zaključile su da je nužno njegovo liječenje u psihijatrijskoj ustanovi. Brnada koji je od ranije poznavao žrtvu rekao je nakon čitanja optužnice da ga grozi to što čuje, što je učinio u stanju besvijesti i da bi on šutio.

Nedugo nakon uhićenja je zbog lošeg psihičkog stanja odveden u bolnicu za osobe lišene slobode.

Video: Pronađeno 20-ak oproštajnih pisama kod maloljetnika koji je naoružan došao ispred HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 5

ZU
Zujim
17:41 14.09.2022.

Ma sto neubrojiv? 40 godina strogog zatvora mu uvaliti, oni tamo ce ga itekako ubrojiti!

SU
Suomi
17:30 14.09.2022.

Nova tv takvog covjeka prima u emisiju. Zasti? Sada je posve jasni koliko su bezvrijedne takve emisije gdje se zloupotrebljava svacija slabost pa cak i mentalno bolesne ljude. Sve to uveliko ukrasava ziri koji je toliko naivno pripremljen sa uvjezbanim tekstovima. Uzas, sve te komercijalne tv bi morale izgubiti koncesije. Konkretno, ovaj ludjak je mogao nekoga ubiti i pred tv kamerama. Bravo Nova tv

BE
Berri
17:37 14.09.2022.

"Tu je iz čista mira, nakon što je opet loše izgledao, skočio sa stolice i ulovio ju rukama za glavu. Stajao je iza nje, stavio joj je ruke sa svake strane usta i počeo ih razvlačiti. Zube iz zubne proteze joj je kidao… Ti zubi su padali po podu. Lice mu je bilo takvo da su mu se vidjele samo bjeloočnice" - ovo je dio iskaza svjedoka. Treba li uopće nešto za dodati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije