Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka suda

Suđenje bivšoj šefici Porezne uprave počinje u studenom

Sloković i Čavlović Smiljanec
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
04.10.2016.
u 17:00

Istragu protiv Čavlović-Smiljanec Uskok je pokrenuo još u travnju prošle godine

Suđenje Nadi Čavlović-Smiljanec, bivšoj  šefici Porezne uprave i bivšoj SDP-ovoj saborskoj  zastupnici, počet će 16. studenoga, odlučeno je na pripremnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu. Kada počne suđenje, optuženičku klupu s njom će dijeliti Ružica  Kovačević, bivša šefica ispostave Porezne uprave Osijek i Željko Biloš, osječki poduzetnik.

USKOK ih  tereti da su stopiranjem naplate poreznog duga Biloševe tvrtke državu oštetili za oko 9,5 milijuna kuna. Tijekom  suđenja trebalo bi se saslušati zasad predloženih 12 svjedoka, a među njima Ivan Vrdoljak, bivši HNS-ov ministar gospodarstva, Biljana Borzan, SDP-ova zastupnica u Europskom parlamentu te Mate Radeljić, jedan od savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice RH.  

Optužnica  je podignuta u lipnju lani, a potvrđena je u veljači ove godine. Obrana Nade Čavlović-Smiljanec tražila  je svojevremeno da se iz spisa izdvoje snimke tajno snimljenih razgovora, smatrajući da su nezakonite.

No Vrhovni sud im je zahtjev odbio uz obrazloženje da su snimke nastale temeljem valjanog naloga suca istrage, pa će te snimke tijekom suđenja biti preslušane u sudnici. 

>> Kapetan Dragan na optuženičkoj klupi zbog ratnog zločina nakon više od dva desetljeća

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kravata
kravata
17:56 04.10.2016.

Tresla se brda u uskoku, rodio se ne miš već niš. Pravnici naprave posal i podijele nestalo.

OS
osica
19:57 04.10.2016.

je li to ona "crvenokosa,zlatokosa , ...s omjehom broj 5" ? Pada li još jedna zvijezdica poš te ni h" . Nekako je "mračna sada a i haljina za Reme..... spremna."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije