Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZUZEĆE? Vještak prof. dr. Vuk Borčić etički prozivao kolegu, a sam je nepravomoćno osuđen za mito

Sudbina vještaka dr. Borčića u slučaju Maškarin

22.03.2009.
u 18:26

RIJEKA – Da je prof. dr. Vuk Borčić jedini vještak u slučaju Maškarin, vjerojatno bi njegov nalaz da je prilikom operacije slijepog crijeva Miroslava Maškarina kirurg Branko Popović napravio pogrešku bilo izuzeto, a sutkinja riječkog Općinskoga suda Sandra Vučković tražila bi novo vještačenje.

Medicinski fakultet
No, vještak koji je nepravomoćno osuđen za primanje mita, a postupak protiv njega zbog nesavjesnog liječenja pao je u zastaru, tek je jedan iz osmeročlanog vještačkog tima koje je imenovao zagrebački Medicinski fakultet na traženje riječkog Županijskog suda još u istrazi o slučaju Maškarin.

Sud, kaže glasnogovornik Zoran Sršen, tražio je vještačenje od ustanove, a ne od pojedinaca, pa u Rijeci nisu mogli znati koje će vještake Medicinski fakultet imenovati. Inače, na istome sudu, u slučaju Riječke banke, bio je razriješen vještak Ranko Gavrilović kad se doznalo da je osuđen za sklapanje štetnog ugovora u banci u kojoj je svojedobno radio.

Slučaj prof. dr. Vuka Borčića drukčiji je, nije jedini vještačio, a njegovo mišljenje, kaže sutkinja S. Vučković, ne odskače od mišljenja cijelog tima. Za sada nema nikakvih prijedloga stranaka vezanih za njegovo vještačenje, no moguće je da na sljedećoj raspravi u travnju obrana zatraži izuzimanje iz spisa.

Neupitno stručno znanje
Nakon što je na prošlom ročištu tim vještaka na sudu obrazlagao svoj nalaz i mišljenje, a prof. dr. Vuk Borčić bio najrječitiji pa je čak i prozvao optuženog kirurga da nije džentlmen, jer da jest – priznao bi mladiću pogrešku, više od drugih privukao je pozornost na sebe.

Tako se i doznalo za profesorove “grijehe” iz prošlosti za koje Maškarinova punomoćnica, odvjetnica Ingrid Barić, smatra da ne dovode u pitanje njegovo stručno znanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije