Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje života

Sudbina helikopterske hitne mora se riješiti do 9. siječnja

helikopterska hitna
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
04.01.2016.
u 07:00

Tehnički ministar Varga ugovor može produljiti za nekoliko tjedana, a što će biti dalje, odlučuje novi ministar

Ekipe helikopterske hitne medicinske službe na Krku i Braču još će ovaj tjedan sigurno raditi svoj posao, a potom tko zna kakva je sudbina tog projekta koji je u startu izazvao niz reakcija i osporavanja. Ministar zdravlja prim. Siniša Varga kritiziran je zbog tog ulaganja od 10,7 milijuna kuna za četiri mjeseca talijanskoj tvrtki koja je dobila posao, no spašavanjem brojnih života, posebice pacijenata s otoka, helikopterska hitna iz dana u dan opravdavala je svoje postojanje.

Budući da ugovor istječe 9. siječnja, Varga, danas tehnički ministar zdravlja, mora donijeti odluku iako u trenutačnoj poziciji ima mogućnost produljiti ugovor u visini deset posto njegove vrijednosti, što bi vremenski značilo još nekoliko tjedana. Njezinu konačnu sudbinu odredit će ipak novi ministar zdravlja. Vargin pomoćnik dr. Miljenko Bura ponavlja kako su im temelj za pokretanje te nastavak projekta brojke koje potvrđuju da je zdravstvena zaštita postala dostupnija građanima i zato apelira: – Rasprava o helikopterskoj hitnoj mora biti na stručnoj razini i lišena bilo kakve politike.

>> Prvi hrvatski tim za helikoptersku hitnu: 'Spremni smo – i krećemo za tri minute'

>> 'Natječaj za helikoptersku hitnu bio je takav da ga naše tvrtke ne dobiju'

Komentara 2

K2
kritičar_2
10:28 04.01.2016.

Helikopterska hitna,da,ali sa hrvatskim helikopterima i pilotima.Ovi,koji su postojeći ugovor napravili (dr. Bura i minist. Varga),u Lepoglavu na duži odmor.

SL
stalno lazu
10:40 04.01.2016.

Skidaj naljepnice dolje. Otkuda sad briga za raju. Dođeš u bolnicu ono nema doktora, nema ovo nema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije