Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška nesreća

Sudar s Kawasakijem: Hvaranin poginuo u "fići"

\'policija\'
Ilustracija
09.06.2011.
u 11:44

Antun M. (78) smrtno je stradao u sudaru s motociklom Kawasaki koji je vozio Nikola M. (22). Vozač motora teško je ozlijeđen te je helikopterom prevezen u Split

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros oko 8.15 sati dogodila na otoku Hvaru poginuo je vozač Zastave 750 Antun M. (78). Prometna nesreća dogodila se na državnoj cesti u blizini Vrbanja, kada je vozač "fiće", krećući se iz Jelse prema Starom Gradu, skretao ulijevo u trenutku kada ga je već počeo obilaziti 22-godišnji vozač motocikla Kawasaki Nikola M. Motocikl je snažno udario u vozilo, a vozač "fiće" preminuo je na mjestu događaja. Motociklist je teško ozlijeđen te je helikopterom prevezen u Klinički bolnički centar Split.

Ključne riječi

Komentara 7

IB
istina_boli
13:21 09.06.2011.

Ako je motociklista pajkan, onda je sigurno vozac ficeka kriv. I mog je oca tako pretjecao pajkan u svom privatnom autu jureci vecom brzinom od 100km/h tamo gje je maksimum 60km/h, ali je moj otac bio kriv jer navodno nije upalio zmigavac iako su svi okolo vidjeli da je zmigavac bio upaljen. Sto je jos gore, osiguravajuce drustvo je isplatilo stetu pajkanu prije nego sto je sudska odluka o krivici donesena. Dakle zakon za neke vrijedi vise, a za neke manje.

DU
Deleted user
23:26 09.06.2011.

\"skretao ulijevo u trenutku kada ga je već počeo obilaziti 22-godišnji vozač motocikla...\" _______________________________ kada ga je već počeo obilaziti vozač motocikla! a po komentarima ispod, vozač motocikla je kriv?? gdje ste vi išli u autoškolu, u be i ha???? ovo je oduzimanje prednosti vozilu u preticanju,(preticanju, a ne obilasku, obilazi se nekaj kaj stoji, a ne kreće se..)

GB
golub.branimir
12:29 09.06.2011.

Novinarka bi ipak trebala znati što piše. Obilaženje i preticanje su dvije sasvim različite stvari. Ako je opis nesreće točan, onda je jasno da je prekršaj koji je doveo do nesreće učinio vozač motocikla. Ako je \"fićo\" skretao u bočnu prometnicu, a dao je znak \"žmigavcem\", motockl nije smio preticati, a i inače preticanje u bilo kojem raskrižju je zabranjeno. To je vjerojatno opet jedna žrtva mladenačke bahatosti. Inače sam i sam doživio sličnu situaciju ispred vlastite kuće pri lijevom skretanju u dvorište, kad je drugi vozač krenuo u preticanje. Savjet, koliko pratite promet ispred sebe, još više pozornosti obratite na vozače iza sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije