Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginuli američki vojnici

Sudar helikoptera u Afganistanu

helikopter
AFP
Autori: Luka Capar, MaČ
26.10.2009.
u 08:17

U sudaru dva vojna helikoptera u južnom Afganistanu poginula su četiri američka vojnika, a dva su ranjena, navodi se u priopćenju NATO saveza. Uzroci sudara zasad nisu poznati.

U sudaru dva vojna helikoptera u južnom Afganistanu poginula su četiri američka vojnika, a dva su ranjena, navodi se u priopćenju NATO saveza koje prenose mediji.

Uzroci sudara zasad nisu poznati, no istraga je pokazala kako na helikoptere nije pucano, pa će točniji podaci o nesreći biti poznati nakon završetka očevida. Ranjeni vojnici prebačeni su u bolnicu.

Prema pisanju stranih medija gotovo istovremeno na drugom se kraju Afganistana srušio još jedan helikopter te je nastradalo najmanje sedam američkih vojnika.

Jedan od najkrvavijih dana u posljednjih nekoliko godina, kako je objavio vojni vrh NATO-a, ozbiljno bi mogao destabilizirati dosadašnju situaciju. Čelnici NATO-a su dodali kako je odnos građana i stranih vojnika u Afganistanu izuzetno napet, pogotovo nakon što su mediji objavili informaciju da su NATO-ovi vojnici zapalili jedan primjerak Kurana. Iako je istraga koju su proveli NATO i domaći istražitelji pokazala da su uznemirujuće informacije bile neistinite, situacija na ulicama afganistanskih gradova se pogoršava.

Više od 30 prosvjednika je uhićeno, a jedan je policijski službenik ranjen nakon što su redarstvenici prekinuli nasilan prosvjed na kojemu su se ponovno palile slike predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame.

Međunarodni promatrači su procijenili da bi moglo doći do ponovnog porasta atentata i zastrašivanja uoči nadolazećih predsjedničkih izbora. Iako je vojno vodstvo ustvrdilo da nesreće helikoptera nisu izazvali napadi, događaji su snažno odjeknuli u američkoj javnosti te ponovo dokazali koliko je opasan rad stranih vojnih snaga na tom području.

Ključne riječi

Komentara 4

MM
Mladen Miletić
10:07 26.10.2009.

Zuje leter jako im na gusto iako je tamo več sve pusto.. Raja tamo uživa demokraciju kada su svjesni vide stalno neprijatelska vojska, leteče drone i sve avione , a nisu teroristi nego su im bliski. Ruse su nagnali ugnali u bjeg ove neče ov je cvječe koje tamo lječe i ove dole gnječe. Računalo se Rusi su za proteklih 10 godina okupacije pomlatili ratno sposobne, kada mi dođemo mi tipovi demokracije neče biti dugo sahebancije, ali eto več ljeto deseto i neda se pseto...

II
izvor istine
21:44 26.10.2009.

da li se to desilo onima sto se medjusobno pisahu po glavi u avganistanu na nekakvoj njihovoj razvratnoj festi.Samo im je tamo falio cionisticka figura obama da i njega postenski ispisaju i javno

PO
pocrn
16:02 26.10.2009.

..tja..Amerikanci, sa saveznicima dakako, moraju na sve nacine zustaviti muslimansko medjusobno perverzno ukokavanje, moraju to pa makar trajalo stotine godina..he,,he,,he..ako do tada i ostane u zivotu koji islamo-fasita!!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije