Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadržane u bolnici

Sudar gumenjaka: Jedna djevojčica ima rupturu slezene, druga ozljede glave

KBC Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
10.07.2014.
u 19:33

Ozlijeđene djevojčice nakon sudara ukrcane su na plovilo austrijske posade te su prevezene u Stari Grad, a tamo ih je preuzela Hitna pomoć.

Dvije djevojčice iz Češke teško su ozlijeđene jučer u sudaru brodica pokraj otoka Hvara. Ministarstvo pomorstva danas je izvijestilo da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer oko 18.45 sati dobila dojavu o sudaru dvaju plovila u uvali Stiniva na sjevernoj strani otoka Hvara.

U sudaru su sudjelovala dva gumenjaka, prvim dužine 6,8 metara upravljao je austrijski državljanin E.W., a s njim je plovilo još dvoje Austrijanaca, dok je drugim, dugim 6,5 metara, upravljao češki državljanin M. D., a u čamcu je bilo još četvero Čeha. "Utvrđeno je kako se u trenutku sudara plovilo s austrijskom posadom kretalo velikom brzinom iz smjera rta Pelegrin prema Bolu, dok se češko plovilo u tom trenutku kretalo iz smjera uvale Stiniva prema splitskim vratima. Sudarili su se na navedenom položaju", izvijestili su iz Ministarstva.

Djevojčice zadržane u bolnici

Ozlijeđene djevojčice ukrcane su na plovilo austrijske posade te su prevezene u Stari Grad, a tamo ih je preuzela Hitna pomoć. Jedna djevojčica imala je rupturu slezene, a druga težu ozljedu glavu pa je odlučeno da se hitno prevezu u KBC Split, gdje su ostale na liječenju.

Djelatnici Lučke ispostave Stari Grad utvrdili su da je gumenjak s austrijskom posadom naletio na češko plovilo, a kapetan ispostave podnio je optužne prijedloge protiv obojice zapovjednika plovila. Ministarstvo javlja da djelatnici starogradske ispostave još uvijek obavljaju očevid na gumenjacima kako bi se utvrdili uzroci ove pomorske nesreće.

>>Dvoje djece teško ozlijeđeno u sudaru plovila. Helikopterom prebačeni u bolnicu

>>Gliser se zabio u svjetionik kod Ilovika, ozlijeđeno dvoje mladih!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije