Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od kandidature

Sudac Ivan Turudić: Nemam ambicija za Vrhovni sud

\'05.11.2009.,Zagreb, Zrinjevac - Ivan Turudic, sudac Zupanijskog suda u Zagrebu Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
22.09.2010.
u 09:02

To mi podmeću kad god sudim važne predmete, kaže sudac Turudić.

Sudac Ivan Turudić koji sudi najpoznatijem optuženiku za korupciju, potpredsjedniku u Sanaderovoj vladi Damiru Polančecu, nema ambicija napustiti sudačke redove i zagospodariti tužiteljstvom.

– Kategorički odbijam da bih imao ikakvih ambicija, kako se to tvrdi u jednom mediju, kandidirati se za funkciju glavnoga državnog odvjetnika – kaže Turudić i navodi da napisi o tome kako će ga struja u HDZ-u, koju predstavljaju Vladimir Šeks i njegov kum, ustavni sudac Miroslav Šeparović, lansirati na čelo DORH-a, nemaju osnove. Prema priči, pozadina je Turudićeva transfera u Šeksovu nezadovoljstvu Mladenom Bajićem koji, ispalo bi, u nekim segmentima previše radi.

– Cijelu sam svoju karijeru sudac i to namjeravam ostati. No i prije, kada sam sudio u nekim važnim i medijski eksponiranim predmetima, podmetale su mi se glasine kako ću presuditi ovako ili onako, a sve da bih postao sudac Vrhovnog suda. Nikad se nisam javio na natječaj za Vrhovni sud – kaže Turudić.

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:11 22.09.2010.

Sudac Ivan Turudić: Nemam ambicija za Vrhovni sud nego želim suditi na Haaškome sudu..Takvi smo mi Hrvati, pravedni, pošteni i nadasve pravno sređeni. I Haaški sud je naša Meka, Las Vegas i Božji hram..Tamo želimo otiči oko graničnih sporova i tamo nas na silu dovode kada se sa svojim balkancima posvađamo i noževima, topovima i bombama potučemo..

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
11:19 22.09.2010.

EUJanez Daj ti meni radje objasni, zasto Evropa nije uzela ni jednog Sluvenca u svoje komisije i ostale instance kad ste tako dobri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije