Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODULJEN PRITVOR
Povratak na članak

Novi dokazi u aferi SMS: Odbili pustiti Vargu i Curića na slobodu

Nakon provedenog ročišta, zbog činjenice da istraga nije dovršena, te zbog novoutvrđenih činjenica i dokaza u istrazi, prihvaćen je prijedlog USKOK-a da se protiv Franje Varge i Blaža Curića produlji istražni zatvor za iduća dva mjeseca

Komentari 34

Avatar Toni Broo
Toni Broo
14:27 19.12.2018.

Nema partijski DORH nikakve dokaze i nastavlja prodavati razno razne konstrukcije i spinove u ovom slučaju. Za sad su ciljevi afere "SMS" bili narušavanje odnosa između predsjednice i Plenkovića. Drugi cilj je bio prodati spin o obračunu unutar HDZ-a. Plasirale su se teze da Plenković ruši Brkića jer time pasivizira "radikalne desne struje" i takvim spinovima se uglavnom željelo utjecati na desniju javnost i po stoti put Plenkovića prikazati kao strano tijelo na desnom centru i HDZ-u, a treći cilj "afere SMS" je bio iskoristiti Brkića i Mamića kao sredstvo za rušenje Plenkovića i destabiliziranje vlade. Time se hranilo lijevu javnost i to je "win-win situacija" za one koji znaju da se stvarna moć i vlast ne nalazi u institucijama i vladi već u Cvitanovom DORH-u te ljudima koji su Cvitana stavili na čelo DORH-a (Milanović i Ostojić) i medijskim dirigiranim tvornicama laži. U RH se točno zna koji portal naginje kojem svjetonazoru i političarima kao i to da stotinjak novinara i urednika svjetonazorski bliskih i dobro umreženih u svim medijima uz pomoć Cvitanovog DORH-a usmjeravaju afere, dnevno političke događaje i društvene teme kako njima odgovara. Oni prodaju svoju istinu onoj javnosti, komentatorima i osobama čija svjetonazorska uvjerenja i percepciju mogu samo još više rasplamsati, a cilj je neprestano potpaljivanje kaosa, širenje osjećaja straha, nesigurnosti, ambivalentnosti i frustracije.

VL
RI
rightside
10:21 19.12.2018.

sad kad se zna da je u ovoj aferi otkrivena i prevara na izborima 2015godine, sad ce se to malo "razvodnit" da ipak drugovi iz partije u suradnji sa apisom nebi bili popljuvani,,a uz to drug zoka se misli i kandidirat za vodju drzave pa kako bi to izgledalo da jedna "moralna vertikala" se spominje u kriminalnim radnjama,,))))ili njegov braco takoder,,)))

VL
DI
dirižabl
14:30 19.12.2018.

Da ste nekoga iskasapili i ostavili u wc u kvartovske birtije da crkne vjerojatno bi bili vani

VL
DU
Deleted user
14:14 19.12.2018.

Kaj je to SMS, neki jadan stvor.Kak je tek on izgledal kad ga je gospon "obradio", kaj ga sad ne puste iz pritvora. Kad su onog kaj je unakazio onu curu pustili iz pritvora, morem si misliti kak je bilo gosponu SM-u:

VL
DO
doktorica
11:02 19.12.2018.

naši se sudovi bave aferama koje se zataškavaju,razvlače godinama,a na kraju ionako ništa od toga,osim gomila spisa utrošeno vrijeme itd.

VL
RO
ronyday
14:43 19.12.2018.

UDBA odrađuje još jedan zadatak za zločinačku komunjarsku partiju na aparatima. Davno se ta afera mogla razčistiti, no zločinačkoj partij je važno da se afere natežu. Tako je i primjer Sanader koji je odavno trebao biti procesuiranm no to nije u interesu komunjara.

VL
TR
tratincica68
14:13 19.12.2018.

Juga je imala bolji sistem.dobro te prebiju prije sudenja i izlajes cak i ono sto te nisu pitali.pa toliko o ovim manekenima di svatko zna da su do nove godine doma.

VL
DU
Deleted user
14:57 19.12.2018.

Tako je.. kad se stane političaru na žulj onda se može produžiti zatvor i zbog šugave SMS poruke... ali ako nekog skoro ubiješ šakama i nogama... eeeee... onda mehanizam ne postoji.. onda suci moraju po zakonu!!!!!!

VL
Avatar MK
MK
15:02 19.12.2018.

...Zasto nitko ne polazi od toga - da SMS-ovi nisu lazni? ...To je jedino sto bi objasnilo zasto je Varga uopce u pritvoru i zasto jos nije na slobodi. ...O kakvom "kaznenom djelu" uopce govorimo? ...O kleveti protiv Dinka Cvitana? ...Nebi Mamic sa time Isao u javnost - da sumnja u vjerodostojnost korespondencije! ...Vise je pitanje - kako cemo saznati istinu, kada DORH pod Cvitanom, vrsi tuzbu protiv Varge? Moze li biti da DORH ne tuzi Vargu "za hakiranje SMS-ova" jer bi onda Cvitan istoga trenutka morao napustiti svoju stolicu?

VL
MI
miso
14:51 19.12.2018.

... Tko će se ovih. i kada, riješiti? ... Dodijali su i Bogu i vragu. Oslobodite, konačno, Hravatsku tih napasnika!

VL
RI
rightside
16:35 19.12.2018.

hahaha,, "najbolji osjecki suci" opet u akciji,,))))) sad cim se culo ono oko krade glasova vezane za velikog zoku i apis, ove se ne smije pustit van da se nebi bas sve i bas sad otkrilo,,)))))ovako ce drugovi suci moci mirno slavit novu godinu,,i bozic poslije nje,,)))

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:27 20.12.2018.

Varga je kao onaj sto je prodavao kip Slobode u New Yorku. Uzeo je novce ovcama, hahaha. Vaso je uskoro bivsi, a mozda ga ceka i Remetinec.

VL
FL
Florian39
12:58 19.12.2018.

Sve ce to Vaso rijesiti....

VL
US
U sridu
16:54 19.12.2018.

Jebiga da su premlatili par cura vec bi ih pustili na slobodu.

VL
FL
Florian39
17:40 19.12.2018.

Sada vidim da je tocna izreka,...Tko ima kuma,ima i budalu

VL
Avatar scubacro
scubacro
11:14 19.12.2018.

...treba ih pustit van, idu blagdani, a oni su vjernici-katolici... nema smisla da budu u zatvoru zbog sms-a..

VL
DA
danijelrukavina4
14:57 19.12.2018.

Meni se čini da iza svih tih "afera SMS" ustvari se vodi "borba" da se sačuva imovina, a za koju legalne institucije države su počele dokazivati da je nelegalno stečena ( novac, nekretnine, vrijednosti svih vrsta ). I, gle čuda, sa aferom su povezani akteri koje su državne institucije počele prozivati - gospodin Mamić, gospodin Todorić, gospodin Karamarko koji je zbog sumnjivog posla morao otići iz politike, gosp. Brkić kojeg se isto počelo pomalo prozivati zbog imovine ( pogledaj što je general LJubo Česić Rojs o tome imao reći na portalu Direktno ). Gospodu se valjda ne bi trebalo pitati od kuda im lova. A što je sa nama običnim ljudima ? A zašto su mene onda prije valjda desetak - petnaestak godina na poreznoj upravi pitali od kuda meni lova. I da napišem na drugu stranu porezne prijave porijeklo novca. I da se dolje lijepo potpišem. Pozvati gospodu na poreznu i isto tako ih pitati za porijeklo imovine. I da sve popišu što i kako i iznose u novcu. I da se lijepo potpišu na kraju popisa.

VL
KO
konoplja
12:52 19.12.2018.

Brkić-Curić-Galić-Karamarko-Mamić-Todorić-Kolinda=Varga pogledajte skupinu ljudi oko kojih se vrti prezime Varga, od kriminalaca do predsjednice sve je to jedno te isto društvo, uvijek zajedno djeluju, uvijek se sve događa oko njih a nikada nisu krivi! Svi ovi gore nabrojani imaju problemaema sa dokazivanjem porijekla imovine, svi imaju više nego što su mogli uštedjeti od plaće a da niti jednu kunu nisu potrošili što je nemoguće. Znači sa jedne strane imamo oštećenu državu kojoj očito fali pokradena lova a sa druge strane imamo ekipu koja je bila u doticaju sa tom lovom i ne mogu nikako dokazati porijeklo imovine jer im je višestruko veće od primanja. Svi ovi se kunu da su domoljubi i da im se podmeće jer vole Hrvatsku, ali na najjednostavnije pitanje da objasne razliku između prihoda i rashoda e to nisu u stanju, uvijek imaju neke prijatelje iz inozemstva koji im posuđuju lovu, ne nije nimalo čudno i smiješno ali to puše glasači HDZ-a!

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
12:03 19.12.2018.

Uzet im HR državljanstvo !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.