Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Sud za ratne zločine u Beogradu istražuje ubojstva Hrvata u Tenji

'sud1'
''
Autori: mf/VLM, bb/VLM
11.08.2011.
u 13:00

Sumnja se da su osumnjičeni počinili ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva.

BEOGRAD – Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije podnijelo je Višem sudu u Beogradu zahtjev za provođenje istrage protiv dviju osoba zbog osnovane sumnje da su, kao pripadnici Teritorijalne obrane Tenja, tijekom prve polovice srpnja 1991. godine počinili ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva.

Prema priopćenju beogradskog suda jednog od osumnjičenika tereti se da je počinio ubojstvo ratnog zarobljenika, pripadnika MUP-a Republike Hrvatske, te da je protuzakonito zatvorio i tako omogućio i dopustio nasilje nad sedam civila hrvatske nacionalnosti.

Drugi je osumnjičen da je kao pripadnik TO Tenja ubio 11 civila kod stočnog groblja u blizini Bobote tako što ih je, uz pomoć još trojice pripadnika TO Tenja, jednog po jednog ubijao pri njihovu izlasku iz tovarnog dijela kamiona u koji su prethodno bili ukrcani, s lažnim objašnjenjem da će biti razmijenjeni.

Tužiteljstvo je predložilo da se osumnjičenima odredi pritvor.

Predmet "Tenja" ustupljen je Srbiji temeljem Sporazuma o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, između srpskog tužiteljstva i Državnog odvjetništva RH.

Komentara 2

VE
velikazmija
21:20 11.08.2011.

srpska prestava -- ako će nešto učiniti nek kažu di su nestali i konačno nek obilježe konc logore po srbiji --

SI
singidunum
11:35 13.08.2011.

srpska predstava je davno počela u specijalnom sudu u Bgdu ali hrvatska nikako da počne. Šta je sa 600 ubijenih Srba u Sisku? Oluja? U proseku je ubijano 70 civila dnevno, dok je hrvatska vojska po principu spaljene zemlje rešavala srpsko pitanje u HR. Posle Oluje? Ljudi u uniformama hrvatske vojske su ubijali nepokretne starce po selima. Ni tu još nisu otkriveni izvršioci.I td.i td

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije