Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proceduralna pogreška

Sud ukinuo rješenje kojem je Milijanu Brkiću oduzeto zvanje diplomiranog kriminalista

Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
14.07.2015.
u 11:45

Revizija je utvrdila da je Brkićev rad pod nazivom 'Organizacijske razine MUP-a' plagijat, odnosno da je velik dio u njemu prepisan od Stanka Tomića, policijskog načelnika koji je radnju napisao dvije godine ranije

Upravni sud u Zagrebu nepravomoćno je poništio rješenje Visoke policijske škole kojim je glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću oduzeto zvanje diplomiranog kriminalist, potvrdila nam je sutkinja Tamara Bogdanović.

Sutkinja Tamara Bogdanović rekla je kako je ovu presudu donijela zbog proceduralne pogreške Visoke policijske škole. Naime, rješenje o ukidanju stručnog zvanja 18. ožujka 2014. donio je dekan Visoke policijske škole, a 29. siječnja iste godine Visoka policijska škola internim pravilnikom odlučila je da u ovakvim situacijama odlučuje stručno povjerenstvo škole. Stoga, proizlazi da dekan nije mogao donijeti ovakvu odluku.

Na ovu presudu MUP se može žaliti Visokom upravnom sudu nakon što dobije presudu.

Milijan Brkić nije bio danas na ročištu, a njegov odvjetnik Ivo Farčić kaže kako je zadovoljan presudom.

Podsjetimo, Visoka policijska škola prošle je godine donijela odluku o poništenju 19 diplomskih radnji jer je revizija utvrdila da je riječ o plagijatima. Među njima je bila i Brkićeva koji ju je obranio u lipnju 2011. kada je bio zamjenik ravnatelja policije. 

Revizija je utvrdila da je Brkićev rad pod nazivom "Organizacijske razine MUP-a" plagijat, odnosno da je velik dio u njemu prepisan od Stanka Tomića, policijskog načelnika koji je radnju napisao dvije godine ranije. 

>> Brkić Milanoviću: Prestanite se igrati s hrvatskim narodom i praviti se da vam je stalo!

Komentara 249

RU
rudvanvart
12:15 14.07.2015.

Dajte istražite vi novinari ako se usudite kako je omiljeni Milanovićev ministar Kotromanović s tri razreda srednje diplomirao. Kako se to s srednjom školom za tkalca odnosno trogodišnjom školom upisuje fakultet i diplomira na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu,, smjer novinarstvo?

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:07 14.07.2015.

Od prvog je dana bilo jasno da je ovo izmišljena afera u režiji Kukurikavaca!

DD
ddh
12:00 14.07.2015.

A pitanje je i to, dali je od komunista postavljena "revizija" uopce i nekakvo pripisivanje i ustanovila. Nebi nikoga zacudilo ako se pokaze, da je od komunista dirigirana "revizija" Brkicu jednostavno nesto smjestila. Rukopis Toga postupka je poznat i preuzet od udbaskih metoda, kojima se sluzi partija na vlasti i Koje metode podupire 97% medija (Komunisticki dio medija u Hrvatskoj!). A Jutelovci tu vode glavnu rijec. A ni to nije cudo s obziroma na to , da se zna iz kojeg miljea dolazi Radman s njegovim Alfierom, Mikloausevickom i ostalim drugovima i drugaricama. Dobro je, da komunisti jos nemaju i kompletno pravosudje u svojem zagrljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije