Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sud u Zlataru nama odbio dati podatke, a iscurila im 23 spisa o Kongu

20.06.2023. u 12:20

Na žalost, moj pesimizam u vezi s aferom oko posvojenja djece iz DR Konga o čemu sam pisao u kolumni "Bi li tako poštambiljali i stranu odluku o braku s djetetom ili s više žena!?", bio je opravdan. Povjerenik za informiranje, što se medija tiče, u pravilu je beskorisna institucija. Još u veljači Povjereniku sam se žalio da mi je Općinski sud u Zlataru odbio dati podatak o broju priznatih posvojenja iz DR Konga, po godinama i po sucima unazad 10 godina. Tumačili su da bi to iziskivalo "opsežnu analizu po svakom pojedinom sucu" i stvaranje nove informacije koju nemaju u "materijaliziranom obliku".

Komentara 4

LU
LudiAlen
12:57 20.06.2023.

Ajde da netko napokon u ovoj kaljuži od države malo postavlja prava pitanja i traži odgovore! Samo nastavi!

KO
Kološanin
12:57 20.06.2023.

Konkurentskoj novini presude je dostavio netko iznutra, sa suda, kome je dodijalo šutke promatrati kriminal.

SS
simpatican.simpa
13:09 20.06.2023.

Najgora stvar da ovaj pravosudni kriminal i korupciju na nižim sudovima, uporno štiti i podržava Vrhovni, Ustavni, Visoki kazneni, DORH, USKOK , te Vlada i Sabor RH. To su temelji pravne države i svi šute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije