Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUN

Sud u Varaždinu zaprimio predmet o izručenju Zdravka Mustača

Zdravko Mustač stigao na sud
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
19.03.2014.
u 12:00

Nasumičnom dodjelom predmet je dodijeljen sucu Zdravku Pintariću

Varaždinski Županijski sud zaprimio je predmet izvršenja Europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Njemačka protiv Zdravka Mustača, bivšeg čelnika jugoslavenske Službe državne sigurnosti osumnjičenog kao (su)organizatore ubojstva emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj.

Podsjetimo, u siječnju je velikogorički sud odbio izručiti Zdravka Mustača Njemačkoj, jer je nastupila zastara. Na takvu se odluku žalila Đurekovićeva udovica Gisela Đureković, čiju je žalbu Vrhovni sud i uvažio te poništio rješenje velikogoričkog suda. Vrhovni sud je vratio predmet na ponovno odlučivanje Županijskom sudu u Veliku Goricu pred izmijenjenim sudskim vijećem, no sud je zbog nedostatka sudaca tražio da se predmet preseli na neki drugi sud. Taj prijedlog Vrhovni sud je prihvatio te je za postupanje u navedenom predmetu određen Županijski sud u Varaždinu.

- Nasumičnom dodjelom putem e-spisa predmet je dodijeljen sucu Zdravku Pintariću. O datumu održavanja sjednice javnost će biti pravodobno izviještena – izvijestili su sa varaždinskog Županijskog suda.

>> O izručenju Mustača odlučuje Županijski sud u Varaždinu!

Komentara 5

SI
sindiluani
08:01 19.03.2014.

sretan put u Njemačku,danke Nijemci!

KA
kafka
09:49 19.03.2014.

Sramota je da nam se ovaj moralni šljam od udbe razmilio u sve svere i djeluje na upropaštavanje građanskih i moralnih vrijednosti u građana - naročiti štetno djeluje na mlade. . Građani se sami moraju odreći korupcije i nemorala. tete dignuti protiv tog udbaškog šljama i njihovih duhovnih sljedbenika.! . Živjela Hrvatska!

CA
Catalonia
08:18 19.03.2014.

Mustac ceka te drug Perkovic.zbogom....ne vracaj se nikad vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije